Представяте ли си Роналдо демотивиран? Лео Меси го е докарал до отчаяние


Представяте ли си Роналдо демотивиран? Лео Меси го е докарал до отчаяние
Снимка: Gulliver/GettyImages

2408 0

Кристиано Роналдо е един от най-силните характери в световния футбол, но дори той е преживявал моменти на тотална демотивация. И причината за това е била Лионел Меси и категоричната му доминация на футболния терен.

В периода 2009-2012 Ла Пулга накара светът да говори постоянно за неговите изяви и други футболисти останаха в неговата сянка. Такъв беше и случаят с Кристиано, който дълго време обираше вторите места в класациите за най-добър на планетата. И това не му се е отразило особено добре.

"Спечелих "Златната топка" преди Меси, след това той ми я отне и я спечели четири пъти поред. Няма да крия от вас, че бях тъжен и ядосан. Ходех на церемониите и не печелех нищо. От тази гледна точка бях дори демотивиран. Нямах желание да присъствам. Нямах интерес да бъда там само заради снимката", сподели Роналдо откровено пред "Франс Футбол".

Семейството му обаче е било голям фактор за това той да продължи да се бори и да работи още по-целеустремено, за да докаже, че не заслужава да е в сянката на нито един футболист - независимо Меси или друг.

"След това малко по малко, благодарение на близките ми, си казах, че в живота има начало и край. И във футбола се броят успехите в края, не в началото. Имах търпение и след това спечелих още четири "Златни топки", сподели звездата на Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички