Нова неприятна контузия в Реал разтревожи Зидан


Нова неприятна контузия в Реал разтревожи Зидан
Снимка: Guliver/GettyImages

2071 0

Новото попълнение на Реал Мадрид - Ферлан Менди, получи мускулна травма и ще отсъства от плановете на Зидан в рамките на месец. Бившият играч на Олимпик Лион контузи предната част на дясното си бедро - това става ясно от кратко съобщение, пуснато от клуба в четвъртък. По този начин, временно, Марсело остава единствения вариант за ляв защитник в "кралския клуб".

Припомняме, че съвсем скоро се разбра, че младата звезда Марко Асенсио ще пропусне около 9 месеца, заради разкъсана предна кръстна връзка и външната част на менискуса на лявото коляно. Освен това и Брахим Диас е с травма и пропуска подготовката на тима. Неприятните събития накараха треньора на "белия балет" да признае, че е разтревожен от случващото се.

"Притеснява ме, но най-вече се тревожа. Първо Марко, сега Менди, чиято контузия е по-лека, но ще го възпрепятства от участие в подготовката. Ще се оправяме с играчите, които са тук. После се връщаме в Мадрид. Не съм мислел за това кой ще замести Марко. Всички ние сме съкрушени от контузията му. Продължаваме да работим и се опитваме да подобрим нещата на терена" - призна Зинедин Зидан. 

Реал Мадрид продължава подготовката си, като част от нея е приятелският турнир Международна купа на шампионите. До този момент "белите" са записали загуба от Байерн Мюнхен с 1:3, както и победа след изпълнение на дузпи срещу Арсенал (2:2 в редовното време). Предстои им сблъсък срещу градския съперник Атлетико. А защо Кристиано Роналдо се завръща в Мадрид - вижте в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички