Мъчна, мъчна победа за Реал Мадрид при гостуването на Бетис


Мъчна, мъчна победа за Реал Мадрид при гостуването на Бетис
Снимка: Getty Images/Gulliver

4898 0

Реал Мадрид постигна изключително трудна победа като гост срещу Бетис в двубой от 19-ия кръг на испанската Ла Лига. До 89' резултатът бе 1:1, но в 89' бившият играч на домакините Дани Себайос се разписа от пряк свободен удар и донесе победата на "Кралския клуб". Преди това Лука Модрич откри в 13', а в 67' Каналес изравни.

През второто полувреме домакините тотално надиграха Реал и имаха повече положения. Дебют за "белия балет" пък направи Браим Диас, който бе привлен преди дни от Манчестър Сити. Въпреки победата Реал Мадрид е на цели десет точки зад Барселона, но пък се завърна в топ 4 с равни точки със Севиля - 33.

Двата отбора не се хвърлиха веднага в атака, но постепенно гостите от Мадрид наложиха контрол и изнесоха играта в предни позиции.  В 13' при първата по-опасна ситуация Лука Модрич откри резултата с първия си гол за сезона в първенството. Дани Карвахал шутира, защитник изби към границата на наказателното поле, където хърватинът посрещна топката и й нанесе много силен удар без да остави шанс на стража.

И след попадението Реал бе по-активен, но без да създаде чисти голови ситуации. В 30' "белия балет" организира бърза атака, завършила с удар на Винисиус, който обаче не затрудни Лопес, тъй като не бе достатъчно силен. В 34' "белите" развиха нова атака. Винисиус изведе брилянтно Феде Валверде, който се устреми сам срещу вратаря, но точно преди удара беше застигнат от Антонио Бараган, който му отне топката. В 42'  Каналес стреля опасно над стената от фаул и покрай гредата от 22 метра, като това бе първият удар на домакините. 

Втората част започна с точен удар на Каналес, но той шутира право в ръцете на Навас. В началото на втората част започна с натиск на домакините. В 58' Санчес центрира отляво, успоредно на голлинията, където обаче не се появи никой. В 60' Гуардадо стреля от около 20 метра, като топката мина до лявата греда на вратата на Кейлор Навас.

Логично, предвид показаното през втората част Бетис стигна до изравнително попадение. В 67' Каналес се измъкна между защитата и прати топката между краката на Навас. Страничният рефер обаче вдигна засада. След консултация с ВАР съдията Ернандес Ернандес посочи центъра за гол, а ситуацията бе изключително "тънка".

Малко след това Солари отново не пусна Иско, а вместо него влезе в игра бившият играч на Бетис Дани Себайос. Именно и той се оказа печелившия коз за "кралете". В 89' той застана зад топката при пряк свободен удар и с много добър удар се разписа за 1:2. Вина имаше и вратарят на домакините, който не си построи добре стената и вкара именно в неговия ъгъл.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Бетис се намира само на четири точки зад Реал Мадрид, който пък продължава да изживява тежка криза и всеки един мач се явява доста труден за "белия балет".

Аут с травми са ключовите Тони Кроос, Гарет Бейл и Тибо Куртоа. Лукас Васкес е наказан, а Мариано Диас Мехия и Марко Асенсио също няма да играят. Направилият много силни двубои Винисиус страда от грип, но има шанс да започне. Това може да отвори вратата за последното ново попълнение Браим Диас за втори пореден мач, но старши треньорът ще прецени опциите си преди самото начало на двубоя.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

БЕТИС: Лопес, Бараган, Манди, Бартра, Гереро, Ло Селсо, Карвальо, Гуардадо, Хоакин, Санабриа, Каналес

РЕАЛ МАДРИД: Навас, Начо, Рамос, Варан, Карвахал, Модрич, Каземиро, Валверде, Родригес, Винисиус, Бензема

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички