Меси, Роналдо, Роналдиньо или Карлош - Кой е най-добър при изпълнението на преки свободни удари?


Меси, Роналдо, Роналдиньо или Карлош - Кой е най-добър при изпълнението на преки свободни удари?
Снимка: Getty Images/Guliver

4545 0

Почти с всеки изминал мач суперзвездата на Барселона Лионел Меси записва името си в историята. През уикенда той заби своя хеттрик №33 в испанската Примера Дивисион при победата с 4:1 като гост над Бетис.

Първото попадение на Ла Пулга бе от пряк свободен удар, който бе негов 28-и в кариерата. След това попадение пък бе направена съпоставка между капитана на каталунците и други големи изпълнители на подобни статични положения, а именно Роналдиньо, Роберто Карлош и големият съперник на Меси Кристиано Роналдо.

И отново излиза така, че аржентинецът е №1. Според статистиката той има 28 гола от 330 опита, което значи успеваемост от 8,5%. Най-близко до него е бившата звезда на Барса Роналдиньо с 15 гола от 205 опита (7,3%). Роналдо е с успеваемост 6,1% след 19 гола от 310 опита, а Карлош има 16 попадения от 382 изстрела (4,2%).

И щом става въпрос за головете на Меси от пряк свободни удари, не можем да не споменем факта, че за последните 8 години той има повече попадения от целия отбор на Реал Мадрид. Подробности за този факт четете в материала на SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички