Кой е виновен, че Реал не успя да изпревари Барселона за рекорда?


Кой е виновен, че Реал не успя да изпревари Барселона за рекорда?
Снимка: Guliver/GettyImages

2335 0

Късно в сряда вечер Реал Мадрид не съумя да спечели домакинския си двубой срещу Виляреал. "Кралския клуб" стигна само до 1:1 срещу "жълтата подводница" и така спря собствената си серия от поредни победи на 16 - толкова, колкото е и рекордът на Барселона през 2011 година.

Защо обаче се стигна до равенство? "Белия балет" имаше куп възможности да отбележи гол и държеше под контрол двубоя. До последно се носеше усещане, че попадение ще падне, но този път фортуна обърна гръб на испанския колос.

МОРАТА ПРИЗНА: ОФЕРТАТА КЪМ МЕН БЕШЕ РЕКОРДНА И Я ПРАТИ...

Един от основните виновници е вратарят на Виляреал Асенхо, който се отчете с 10 спасявания в мача и ръководеше отлично защитата пред себе си. "Жълтата подводница" рядко позволяваше 100-процентови ситуации за гол, а когато това ставаше - Асенхо спаси своите.

В Реал не искат да си търсят оправдания този път, но и съдията допусна сериозна грешка, след като през второто полувреме не отсъди чиста дузпа в полза на домакините за очевидно нарушение срещу Карим Бензема.

КОНТУЗИЯТА НА МЕСИ: ЕТО ДОКОГА НЯМА ДА ИГРАЕ

Най-големият виновник обаче е Зинедин Зидан, който се подведе по рекорда и забрави кое е най-важното в този момент - здравето на играчите. Въпреки че имат проблеми, Кристиано Роналдо и Гарет Бейл излязоха като титуляри, а в предни позиции това се оказа пагубно за тима през първото полувреме. Реал нито бяха толкова бързи, нито бяха толкова опасни с двамата на терена, но това си има своето обяснение. Роналдо за пръв път в кариерата си прекара 2 месеца контузен и все още не е в добра физическа форма. Бейл пък само преди седмица получи мускулен проблем и в Реал се зарекоха да не бързат с неговото включване в състава.

Зидан, който до момента рядко беше бъркал, а тактиката му и стратегията му винаги успяваха да помогнат на Реал, сега изневериха.

СНИМКА: ВИЖТЕ КАКВО ПРИЧИНИ СУАРЕС НА СЪПЕРНИК

Легендата заложи на двамата нападатели с ясната идея, че те не са в най-добрата си форма. А вместо това можеше просто да заложи на Васкес и Мората от самото начало, предвид факта че това са двама от най-добрите му футболисти през този сезон.

В равенството могат да бъдат видени и позитиви - все пак разликата с Барселона и Атлетико се запази. Освен това Зидан допусна грешки, които напълно осъзнава, но в крайна сметка те не костваха много на отбора. Важното е сега да бъдат взети мерки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички