Няма рекорд - Реал Мадрид спрян на 16-ата победа


Няма рекорд - Реал Мадрид спрян на 16-ата победа
Снимка: Guliver/GettyImages

1559 0

Реал Мадрид не можа да подобри рекорда от поредни победи в Примера дивисион и ще дели първото място във вечната класация по този показател с Барселона, след като и двата тима имат по 16 последователни успеха в историята си.

СЪПЕРНИКЪТ НА РЕАЛ В СВЕТОВНОТО КЛУБНО ПЪРВЕНСТВО Е ЯСЕН

17-ата победа на "белия балет" трябваше да дойде срещу Виляреал, но "жълтата подводница" отново се оказа проблематичен съперник за 11-кратните шампиони на Европа.

"Сантяго Бернабеу" за втори път в рамките на 8 дни видя как противникът на Реал Мадрид повежда в резултата, но за разлика от двубоя със Спортинг в Шампионска лига, този път силите на Кристиано Роналдо и компания стигнаха само за равенство 1:1.

Серхио Рамос по изключително глупав начин подари дузпа за невнимателна игра с ръка в наказателното си поле и 32-годишният Бруно Сориано (с повече от 350 мача за Виляреал) откри резултата в добавеното време на първата част от бялата точка.

Авансът на "жълтата подводница" изглеждаше дори логичен на фона на много опасните им контраатаки преди почивката, но след нея Реал Мадрид доминираше изцяло и обратът изглеждаше сигурен, когато още в 48-ата се стигна до 1:1.

Серхио Рамос се реваншира на феновете, извисявайки се над всички пред малкия пенал и с глава пращайки топката във вратата след центриране от корнер. След това обаче настъпи времето на вратаря на Виляреал Серхио Асенхо, който разочарова възобновеното трио Гарет Бейл - Карим Бензема - Кристиано Роналдо с великолепните си намеси.

Включването в края на Алваро Мората също не доведе до желания резултат и Реал трябваше да се задоволи с равенство. Така "кралския клуб" с 13 точки остава на върха, но това е преди края на дербито Барселона - Атлетико (10 и 9 пункта), докато Виляреал постепенно се изкачва в таблицата и вече е шести с 9 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички