Мората: Имах оферта, с която щях да стана най-скъпоплатеният играч в историята


Мората: Имах оферта, с която щях да стана най-скъпоплатеният играч в историята
Снимка: Guliver/GettyImages

3883 0

Испанският нападател Алваро Мората се завърна в Реал Мадрид след двугодишен престой в Ювентус. "Белия балет" активира клаузата му за откупуване срещу едва 30 милиона евро и по този начин осъществи най-важния си, а и единствен, трансфер през лято 2016.

Юношата на клуба обаче е имал много примамливо предложение. Антонио Конте е искал да направи Мората един от основните си играчи в опит да върне Челси в челото на Премиър лийг. Опитът на италианеца, който всъщонст взе Мората в Ювентус, се е оказал неуспешен, заради желанието на нападателя да се докаже в родния си клуб.

РЕАЛ Е ИСКАЛ ДА ПРИВЛЕЧЕ ЕДНА ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ЗВЕЗДИ

"Имах предложения от Англия, но Челси показа най-голямо желание да ме привлече. Освен това Антонио Конте вече го беше правил веднъж, когато ме убеди да премина в Ювентус", каза Мората пред Sport Bild.

"Това беше много, много добра оферта. Щях да стана най-скъпоплатеният испански играч някога. Но в Реал ми казаха, че влизам в плановете на клуба, а това винаги е било моята мечта - да се докажа в Реал Мадрид", допълни Мората.

Другите отбори, които искаха испанеца през лятото, бяха Арсенал, Наполи и Интер Милано.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички