Ето го съперника на Реал Мадрид на Световното първенство


Ето го съперника на Реал Мадрид на Световното първенство

1526 0

Европейският клубен шампион Реал Мадрид научи съперника си на полуфиналите на Световното клубно първенство в Япония, което ще се проведе между 8 и 18 декември. "Белия балет" ще се изправи срещу шампиона на зона КОНКАКАФ Америка или срещу шампиона на Азия, който в момента още не е ясен.

КОЙ КЛУБ Е ПОДЛИВАЛ ВОДА НА РЕАЛ ЗА МОРАТА?

Реал е един от двата сигурни участника на полуфиналите, като другият е носителят на Копа Либертадорес Атлетико Насионал от Колумбия.

Турнирът ще започне с плейоф между шампионът на зона Австралия и Океания и първенеца на страната домакин. Победителят от този сблъсък ще се изправи срещу най-добрия афиркански отбор, който все още не е известен. Полуфиналистът от този поток ще се изправи срещу победителя от Копа Либертадорес Атлетико.

Реал спечели очаквано трофея през 2014 година, а през 1960, 1998 и 2002 триумфира в предшестващия го финал за Междуконтиненталната купа на ФИФА.

Световното клубно първенство се провежда в сегашния си вид от 2005 година насам, като осем пъти победителят е от Европа, с изключение на Коринтианс (2012), Интернасионал (2006) и Сао Пауло (2005).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички