Защо някой би предпочел Манчестър Сити пред Реал Мадрид и Барселона?


Защо някой би предпочел Манчестър Сити пред Реал Мадрид и Барселона?
Снимка: Getty Images/Guliver

2396 0

Габриел Жезуш нашумя сериозно през това лято, след като още през май започна сериозна битка между Реал Мадрид и Барселона за неговия подпис. Играчът на Сао Пауло е считан за един от най-големите таланти на световния футбол и двата испански колоса наддаваха до последно, а през юли се смяташе, че "кралете" са спечелили битка.

Изненадващо обаче нито един от двата отбора не взе бразилеца. Жезуш предпочете офертата на Манчестър Сити - отбор, който все още е много далеч от аурата на Реал Мадрид и Барселона. Причината за решението на Жезуш обаче е една - Хосеп Гуардиола.

ЖЕСТОКА КАРИКАТУРА ОСМЯ ГУАРДИОА И ТУРЕ

"Беше много трудно решение, но в края желанието ми да се уча спечели. Наличието на Гуардиола в Сити натежа, а и самият клуб е много голям - това бяха двата фактора, които ми повлияха най-много", каза нападателят, но продължи.

"Обаждането на Гуардиола промени изцяло ситуацията. То ми помогна да осъзная колко ще съм щастлив да работя с него. Не го познавам лично все още, но вече ме накара да се чувствам сигурен за проекта, който създава там", сподели нападателят.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички