Фронтален сблъсък: 5 причини защо Барселона ще спечели "Ел Класико"


Фронтален сблъсък: 5 причини защо Барселона ще спечели "Ел Класико"
Снимка: Getty Images/Guliver

2264 0

Един ден ни дели от първото издание на Ел Класико за сезона в Ла Лига. Точно в 14:00 часа българско време Реал Мадрид излиза срещу Барселона в опит да върне интригата за титлата в Примера дивисион, докато каталунците ще се опитат да докажат, че през тази кампания просто няма отбор, който да ги спре към златните медали.

Според букмейкърите, Реал Мадрид е фаворит, но не са много тези, извън феновете на "белия балет", които вярват, че "кралете" могат да спрат Меси и компания. Sportlive.bg ви представя 5 причини, според които това наистина няма да се случи и тимът на Ернесто Валверде ще триумфира след последния съдийски сигнал.

1. ЛИОНЕЛ МЕСИ

Голямата звезда на Барселона се намира в чудесна форма и е водещ голмайстор на своя тим в Ла Лига. Както и в Примера като цяло - с 14-те си попадения. 

Освен това аржентинският магьосник е първи реализатор в историята на Ел Класико - вкарал е 24 гола на големия враг, докато основният коз на мадридчани - Кристиано Роналдо, има едва 17 в това съревнование.

2. "БЕРНАБЕУ" НЕ Е СТРАХОВИТО МЯСТО ЗА КАТАЛУНЦИТЕ

Две от трите си най-големи победи срещу Реал през новия век Барселона е постигнала именно на "Сантяго Бернабеу". Това са резултатите 6:2 и 4:0. Така че тимът от Каталуня играе без големи притеснения в Мадрид.

Освен това тимът има отлична статистика срещу Реал в тяхната крепост - записал е 8 победи на този стадион срещу 7 (!!!) за домакините през новия век за първенството.

3. ЗАЩИТАТА

Каталунците могат да се похвалят с добра отбранителна линия, най-добрата след тази от времето на Хосеп Гуардиола на "Камп ноу". В Ла Лига Меси и компания са допуснали само 7 гола в 16 мача, в груповата фаза на Шампионска лига - само един, а в турнира за Купата на Краля досега - нито един. Неприятното е, че най-добрият бранител на тима Самуел Умтити е контузен, но тук е шансът на Томас Вермален да покаже, че неслучайно е в испанския гранд. Плюс това има статистика, според която Барса не губи, когато белгиецът е на терена.

Към добрата защита можем да добавим и феноменално добрият вратар на "лос кулес". Марк-Андре тер Щеген прави силен сезон, а си спомняме, че при последната победа на каталунците на "Бернабеу" с 3:2 за резултата спомогна и германецът, който се отличи с редица важни спасявания.

4. ПАУЛИНьО и СРЕДНАТА ЛИНИЯ

Бразилецът, от който се очакваше да е пълен трансферен провал, прави също силен сезон. Той е един от най-стабилните в средата на терена, но хубавото е, че цялата средна линия на тима се представя добре - Иниеста, Бускетс и Ракитич.

Плюс това според статистиката Паулиньо е по-ефективен от редица ключови играчи на Реал - Роналдо, Бензема и Асенсио. Той има в актива си дотук 6 попадения и 2 асистенции.

Бившият играч на Гуанджоу Евергранд е и най-резултатният полузащитник в Ла Лига, но най-хубавото е, че се разбира отлично с Лионел Меси.

5. ПСИХОЛОГИЧЕСКОТО ПРЕДИМСТВО

Барселона определено ще излезе със съзнанието, че е по-стабилно представящият се тим в Ла Лига този сезон, а освен това води пред опонента си с 11 точки. Това ще направи играта им по-спокойна, а може би и по-ефективна.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички