Без Роналдо Реал е взвод без сержант, без Меси Барса умира


Без Роналдо Реал е взвод без сержант, без Меси Барса умира
Снимка: Getty Images/Guliver

2125 0

За 13 години дребничкият аржентинец причини болка на един куп отбори, но нищо не може да се сравни с унижението на един - Барселона. Изненадващо е как не са го набили в тоалетната след мача. Особено сега, когато без Меси отборът на Енрике изведнъж се превръща в Амкар.

Барселона върна капитана си на терена не в мача с Малага, а в следващия. Препълненият "Селтик Парк" изрева от възторг, наблюдавайки как Лионел дискредитира съперниците, партньорите, топката, тревата и дори студения въздух в Глазгоу.

През целия мач Барса беше като слуз в канализационна тръба, хлъзгав и отровен: когато обаче Селтик атакува, успяха да избегнат головете.

Изненадващо е, че шотландците изглеждаха не по-лоши от каталунците, които играха за победа, за да завършат първи в групата.

Селтик нанесе 6 удара срещу 10, 11 пъти домакините успешно осъществиха дрибъл (срещу 15), подадоха си точно в 84% от случаите (89%).

А Барселона имаше едно главно действащо лице, без дубльори: Меси.

Аржентинецът нанесе 6 удара - 2 в целта, цялата Барселона - 4. Той вкара 2 гола и почти стигна до трети. Останалите играчи на гостите се отчетоха с удар в гредата, засада и още нещо си там. Whoscored раздаде шестици и десмици на каталунците за мача. Например, Бускетс получи 7,0, колкото и Скот Браун от Селтик. Само Неймар с неговата асистенция на Меси и самият Лионел заслужиха най-добрите оценки (8,0 и 9,2).

Меси не отнема топката от границата на наказателното поле, не той започваше атаките на тима и не пресира съперника по целия терен. Но ярките му действия в атака, желанието и цялостното си настроение той засенчи всичко, което правеха партньорите му.

Като жарава в пламтящ огън, Ракитич, Суарес, Гомиш и другите изгаряха противника, но изглеждаха като скучни петна на фона на пламъка на Лионел. Крайно време е ООН да забрани Меси като нехуманно оръжие за масово поражение. Но Барса отдавна узакони този блондин - преди 13 години, и не знае как да живее без него.

Реал без Роналдо е загубил сержанта си боен взвод. Барселона без Меси е умиращо безгръбначно. Такова отборът бе в мача с Малага, такъв остана и в Глазгоу срещу съперник от същото ниво.

Роналдо е най-добрият патрон за снайперска винтовка 50-и калибър, Меси е фокусник, оживяващ многомилионен реквизит на сцената. 62 от 65 подавания на аржентинеца достигнаха целта, той създаде два момента и реализира още два. Селтик удиви с всеотдайност и последователност, без Лионел Барса рискува да вземе една точка вместо три.

Барселона преживя различни степени на зависимост от Меси. Но, като упорит алкохолик, отново и отново се събужда под пейката с надежда единствено на него. В мача срещу Селтик аржентинецът владееше топката в само 6% от времето, но се запомни повече от всички. Феновете на стадиона реваха по адрес на Неймар, но замръзнаха, виждайки играта на капитана на Барселона.

Роналдо е страховитият тип, който да унищожи твоя любим клуб. Меси ще ви накара да забравите за идолите, за жената, за кучето и за изгорялата манджа в печката.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички