Алавес шокира Реал Мадрид с гол в края


Алавес шокира Реал Мадрид с гол в края
Снимка: Getty Images/Guliver

4559 0

Отборът на Реал Мадрид записа четвърта поредна среща без победа във всички турнири. "Белия балет" загуби при гостуването на Алавес в мач от 8-я кръг на Примера Дивисион, а мачът завърши при резултат 1:0.

По-рано през седмицата играчите на Хулен Лопетеги загубиха с 1:0 от ЦСКА в Москва, а преди това те на два пъти не успяха да спечелят и в Ла Лига - срещу Севиля и Атлетико Мадрид. Със спечелената точка днес "белите" събират 15 точки и застават на първата позиция, но Барселона е с 14 пункта и мач по-малко.

"Кралския клуб" бе по-добрият отбор в срещата, но така и не успяха да намерят път към вратата на съперника, което се случва не за първи, или втори път от началото на кампанията. Единственият гол падна в в четвъртата минута на продължението, когато след разбъркване пред наказателното поле на гостите, Гарсия вкара с глава, а веднага след това дойде и последният съдийски сигнал.

Очаквано в първите минути на срещата Реал Мадрид бе по-дейният състав и още в 9' Карим Бензема можеше да открие. Нападателят насочи добре топката с глава към вратата на Алавес, но защитник на домакините съумя да избие и да запази равенството.

Последва нова порция атаки от играчите на Хулен Лопетеги, като Гарет Бейл на два пъти получи шанс да застраши вратата на Алавес, но без успех.

В 27' и домакините "показаха зъби". Джонатан Кайери пое добре в наказателното поле и отправи хубав удар, но топката срещна тялото на защитник на "кралския клуб" и не намери път към вратата.

През втората част "кралския клуб" продъжли да търси попадението и в 52' Каземиро отправи мощен удар от далечно разстояние. Фернандо Пачеко обаче показа страхотен рефлекс и изби.

В добавеното време на срещата Алавес стигна до победно попадение. Дълбоко в добавеното време при центриране от корнер се получи огромно разбъркване, след което Гарсия прати топката във вратата на Реал за крайното 1:0.

Преди мача

Испанският гранд Реал Мадрид не се намира в най-добрата си форма. "Кралския клуб" изпусна на три пъти да се възползва от грешките на Барселона в Ла Лига, като от 26 септември "белия балет" няма победа в Испания. Първо дойде тежката загуба с 0:3 при гостуването на Севиля, а по-късно и равенството у дома с градския съперник Атлетико. Към момента играчите на Хулен Лопетеги са с равен брой точки с Барселона - по 7, но каталунците имат по-добра голова разлика.

През седмицата тимът от "Сантяго Бернабеу" имаше проблем и в Шампионска лига, след като допусна поражение в Москва от местния ЦСКА.

Алавес от своя страна впечатли със серия от три поредни победи, която даде на тима актив от 11 точки, с което заемат 6-а позиция. 

Състави:

Алавес - Пачеко, Чимо, Лагуардия, Марипан, Дуарте, Пина, Брашанац, Уакасо, Ибай, Кайери, Джони

Реал Мадрид - Куртоа, Одриосола, Рамос, Варан, Начо, Модрич, Каземиро, Кроос, Себайос, Бейл, Бензема

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички