ЦСКА Москва шокира Реал Мадрид!


ЦСКА Москва шокира Реал Мадрид!
Снимка: Getty Images/Gulliver

7902 0

Европейският клубен шампион Реал Мадрид допусна шокираща загуба от ЦСКА Москва във втория мач от група G в Шампионска лига. Домакините вкараха още във 2' чрез Влашич, а до края на двубоя "белия балет" не успя да преодолее разликата от един гол.

Това бе първи толкова рано допуснат гол от Реал за първи път от март 2007 година. По време на мача мадридчани нацелиха на три пъти гредата чрез Каземиро, Бензема и Мариано. По този начин вече е на второ място в групата си, а ЦСКА я оглави. В другия двубой Рома разби с 5:0 Виктория Пилзен. излиза във втори мач от групите на Шампионска лига. Това е трети пореден мач за Реал Мадрид във всички надпревари без победа - 2 загуби и 1 равенство, като и в трите няма отбелязан гол!

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна по шокиращ начин за европейския клубен шампион. Още във 2' домакините се възползваха първо от грешка на Тони Кроос, а после и от неразбирателство в защитата, като Влашич намери пространство, за да стреля без да остави шанс на Навас. 

Този гол обаче не успя да мобилизира до краен предел "белия балет", които не успяха да създадат опасности след него. В 15' бе отсъден пряк свободен удар за гостите, от който обаче не произлезе нищо. Малко след това московчани организираха бърза атака, но опит за удар от наказателното поле бе блокиран.

В 28' Каземиро опита удар от границата на наказателното поле и той не бе никак лош, но топката се отклони в дясната греда. До този момент отборът на Хулен Лопетеги все още няма точен удар към вратата.  В 37' Карим Бензема с мощен удар изстреля топката към вратата от позиция извън наказателното поле, но тя премина малко над напречната греда. 5 минути преди края испанския тим нацели за втори път гредата. Карим Бензема достигна до превъзходно центриране в пеналтерията и нацели напречната греда след удар с глава.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След подновяването на играта Марко Асенсио отправи удар от границата на наказателното поле към долния десен ъгъл, но Игор Акинфеев го беше покрил и улови с лекота. В следващите минути и домакините опитаха опасни атаки, но стигаха само до корнери.

И през втората част положенията не изобилстваха. В 58' Лопетеги направи двойна смяна като замени Каземиро и Лукас с Модрич и Мариано. В 69' Марко Асенсио отправи обещаващ удар от границата на наказателното поле, но встрани от целта. В 74' и Тони Кроос пробва по-далечен изстрел, но и неговият опит мина покрай вратата.

В 77' Яка Бийол се справи добре, овладявайки лошо подаване на ръба на наказателното поле и след това стреля в десния ъгъл, но Навас направи страхотно спасяване и спаси вратата си от второ попадение. 3 минути преди края на редовното време Лука Модрич стреля с глава, но встрани  от вратата. В 90' Мариано нацели с глава дясната греда, като това бе трета греда за Реал в целия мач. Дълбоко в добавеното време Акинфеев бе изгонен, след като получи два бързи жълти картона, най-вероятно за нецензурни думи към рефера. 

ПРЕДИ МАЧА

Четирима титуляри ще пропуснат двубоя за РЕал. Това са Серхио Рамос, Иско, Гарет Бейл и Марсело. Последните трима са с контузии, докато на капитана Рамос му е дадена почивка, след като е започвал във всеки един от двубоите на тима от началото на сезона. Най-вероярно на вратата ще застане Кейлор Навас, който пази и в първия двубой в ШЛ, а Тибо Куртоа е използван в срещите от Ла Лига. 

Последната среща между двата тима бе в осминафиналите през 2011/2012 г., когато Реал продължи след общ резултат 5:2. В първата среща московчани не успяха да победят Виктория Пилзен и завършиха 2:2. ЦСКА ще бъде без нападателя ли Абел Ернандес, който е контузен. През изминалия сезон в Шампионска лига загубиха две от трите си домакински срещи, като бяха в група с Манчестър Юнайтед и Базел.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЦСКА Москва: Акинфеев, Фернандес, Весао, Чернов, Набабкин, Ахметов, Бийол, Влашич, Дзагоев, Обляков, Чалов

Реал Мадрид: Навас, Карвахал, Варан, Начо, Родригес, Кроос, Каземиро, Себайос, Лукас, Асенсио, Бензема

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички