Шоу на "Камп Ноу": Барселона разби на пух и прах Атлетик Билбао и се върна на победния път (ВИДЕО)


Шоу на "Камп Ноу": Барселона разби на пух и прах Атлетик Билбао и се върна на победния път (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

7841 0

Барселона записа разгромна победа над Атлетик Билбао в домакинска среща от 11-тия кръг. Двубоят на "Камп Ноу" завърши при резултат 4:0 за каталунците и ги върна на победния път в испанския елит. В герой за "блаугранас" се превърна Усман Дембеле, който се отчете с гол и 3 асистенции.

Барселона отказа опонента си още в през първото полувреме. Само 22 минути бяха нужни на каталунците да отбележат 3 попадения. Първо, Усман Дембеле откри с глава в 12-ата минута, 6 по-късно Сержи Роберто се възползва от пропукване в отбраната на баските и удвои, а Левандовски съумя да вкара в 22-ата минута за 3:0.

През втората част каталуцните продължиха да доминират и се отчетоха с още едно попадение, което бе дело на Феран Торес в 74-ата минута. Билбао не показа нищо съществено и през втората част, а успехът на домакините може да се нарече закономерен.

С победата Барса си запазва втората позиция в Ла лига и е вече с актив от 28 пункта. Баските пък са шести с 18 точки.

Следващото изпитание за Барселона се нарича Байерн Мюнхен в Шампионска лига, с когото ще играе в сряда (26 октомври). Атлетик Билбао пък посреща Виляреал у дома в Ла Лига точно след седмица.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна доста енергично. И двата отбора се втурнаха да търсят гола, изграждайки постепенно своите атаки, но така и не успяха да създадат нещо по-сериозно и да застрашат двамата вратари. В 12-ата минута обаче резултатът на "Камп Ноу" бе открит. Усман Дембеле проби на фланга и нанесе техничен удар, който бе спасен от Симон. Впоследствие обаче топката стигна до Левандовски, който я прати в наказателното поле, а там този път Дембеле бе безпогрешен с глава - 1:0 за Барса.

Video edited on Kapwing

В 18-ата миннута Барса удвои преднината си. Сержи Роберто бе оставен да пробие необезпокояван в половината на Атлетик. Той бе намерен от Усман Дембеле и очи в очи със Симон не сбърка - 2:0 за Барселона.

Video edited on Kapwing

В 21-ата минута Андер Ерера бе заменен от от Дани Гарсия. Минута по-късно каталунците стигнаха и до трето попадение. Барса организира страхотна атака, която бе завършена подобаващо от не кой да е, а Роберт Левандовски - 3:0 за "блаугранас".

Video edited on Kapwing

В 33-ата минута се наложи и на Шави да извършва промяна - Гави получи травма и бе заменен от Франк Кеси. Три минути по-късно Сержи Роберто бе изведен на фланга и прати хубава топка в наказателното поле. Там обаче Кеси не стреля по най-добрия начин. До края на първата част Барса владееше инициативата и разиграваше със спокойствие. Баските пък създадоха първото си положение дълбоко в добавеното време с удар на Беренгер, който обаче не затрудни особено Тер Щеген.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

С началото на втората част играта на "Камп Ноу" се поуспокои. В 52' обаче Барса направи хубава атака, която завърши с подаване по земя в наказателното поле. Там никой не успя да играе с кълбото и замалко да се стигне до куриозен гол - Дани Гарсия изби топката в краката на Педри, а впоследствие тя се удари в страничния стълб. 

В 66' Френки Де Йонг проби по централната линия и намери влезлия като резерва Ансу Фати. Младокът опита техничен удар и не бе далеч да вкара, но кълбото прелетя над напречната греда. Само минута по-късно другата резерва - Феран Торес също се размина с гола, след като бе изведен от Муса Дембеле очи в очи с Унай Симон.

В 74' обаче испанецът се реваншира за пропуска си подобаващо. Торес получи топка в наказателното поле от Усман Дембеле и не сбърка - 4:0 за Барса

Video edited on Kapwing

В 84' Серджи Роберто получи травма и трябваше да напусне терена. Шави обаче вече направи всичките си смени и Барса бе принуден да доиграе мача с 10 души. В 89-ата минута Билбао можеше да върне един гол, но на два пъти топката бе избита от футболисти на гол линията след грешка на Марк Андре Тер Щеген.

Стартови състави:

Барселона: Тер Щеген, Роберто, Гарсия, Балде, Кунде, Де Йонг, Бускетс, Педри, Дембеле, Гави, Левандовски

Атлетик Билбао: Симон, Берчиче, Мартинес, Алварес, Маркос, Ерера, Весга, Н. Уилямс, Беренгер, Сарага, И. Уилямс

Преди мача:

Каталунците ще влязат в двубоя от втората позиция във временното класиране с мач по-малко и шест точки разлика от първия - Реал Мадрид. Те ще могат да я намалят на три пункта при победа, които се формираха при директния успех на "белия балет" преди седмица.

Гостите пък са седми в настоящото класиране, след като събраха 18 точки от 10 кръга. Те ще се опитат да сложат край на серията от три шампионатни загуби на "Камп Ноу", като последната бе през февруари с 0:4. 

За "блаугранас" Крастенсен, Депай и Араухо продължават да са големите отсъстващи, докато при гостите се свеждат до двама - Капа и Морсийо. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички