Титуляр на Барселона ще почива срещу Наполи, Шави обяви мача за ниво 'Шампионска лига'


Титуляр на Барселона ще почива срещу Наполи, Шави обяви мача за ниво 'Шампионска лига'
Снимка: Getty Images

6261 0

Старши треньорът на Барселона Шави Ернандес даде пресконференция преди утрешния (17 февруари) първи сблъсък с тима на Наполи от 1/16-финалите в турнира Лига Европа.

"Това е добра възможност за нас. Нуждаем се от нашите фенове и очакваме страхотна атмосфера - като тази срещу Атлетико Мадрид. Не извадихме късмет в жребия, защото изтеглихме Наполи. Това би трябвало да е мач на ниво 'Шампионска лига'", заяви наставникът на каталунците преди двубоя на "Камп Ноу".

Относно първите си 100 дена начело на Барса, Шави каза, че ги чувства като 100 години, защото:

"Усещат се като 100 години, заради всички непредвидени ситуации, които възникнаха - с Ковид-19 и зимния трансферен прозорец. Опитвам се да докарам Барселона до нивото, което заслужава, но е нужна работа. В момента клубът не се намира в най-добрата си финансова ситуация. Изкачваме се в таблицата в Ла Лига, което ни кара да вярваме, че сме на прав път".

"Не бих казал, че сме фаворити в турнира, защото се изправяме срещу труден съперник. Севиля пък има много повече опит от нас в Лига Европа. Виждам моя отбор като претендент, а не като фаворит", поясни Шави и разкри, че Серхио Бускетс ще получи почивка.

Относно Усман Дембеле, старши треньорът на Барселона каза следното: "Това дали той ще играе занапред няма да зависи от това дали сме домакини или гости. Ще зависи от тренировките. Сигурен съм, че той ще ни помогне. Представянето му срещу Еспаньол беше доказателство за това. Дембеле ще играе, когато имаме нужда от него".

За финал Шави Ернандес добави, че Пиер-Емерик Обамеянг със сигурност ще вземе участие в мача срещу Наполи: "Той вече е готов на 100%. Ще играе със сигурност. Той е футболист, който може да играе в сгъстени пространства, да търси топката и да я задържа. Много съм доволен от него".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички