Съдба: Човекът, донесъл световната титла на Аржентина, зарадва Севиля с Лига Европа (ВИДЕО)


Съдба: Човекът, донесъл световната титла на Аржентина, зарадва Севиля с Лига Европа (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4416 0

Севиля спечели Лига Европа за седми път в историята си. Андалусииците остават безгрешни във финалите на втория по сила европейски клубен турнир. Този път бе сломен Рома след равенство в редовното време и продълженията и развръзка, дошла след дузпи.

При тях Лукас Окампос реализира първата, а Браян Кристанте изравни. Ерик Ламела също се разписа за новия носител на трофея, за да последва след това пропускът на Джанлука Манчини, който си вкара и автогол през второто полувреме, за да възтържествува равенството.

Гонсало Монтиел - човекът за дузпите, сбъдващи мечти

Иван Ракитич даде предимство на андалусииците след въпросния пропуск, а след това последва нов такъв - на друг бранител - Роджър Ибанес. Гонсало Монтиел се нае с четвъртата и при гол беше ясно, че ще донесе трофея на своя отбор.

Руи Патрисио успя да спаси и за секунди върна надеждите "вълците" от Рим. Дузпата обаче трябваше да бъде пребита поради нередност при позицията на португалския страж. От втория опит Монтиел не сбърка и донесе трофея за Севиля.

Любопитното е, че само преди няколко месеца Гонсало Монтиел реализира друга решаваща дузпа, която му донесе дори още по-ценен триумф. Точно той бе аржентинецът, който вкара последната дузпа срещу Франция при финала на Световното първенство в Катар.

Вижте как Моуриньо си намери майстора и хегемонията на Севиля в Лига Европа продължи след 147 минути (ВИДЕО).

Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички