След безброй претенции във финала на Лига Европа: Този път дузпа имаше, но бе подмината - Моуриньо подивя срещу съдията (ВИДЕО)


След безброй претенции във финала на Лига Европа: Този път дузпа имаше, но бе подмината - Моуриньо подивя срещу съдията (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4622 0

Тазгодишният финал във втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа отново не разочарова по отношение на интрига и зрелище. Рома и Севиля не успяха да се победят в редовното време, след като приключиха при равенство 1:1.

Така за трети пореден сезон финалът в надпреварата минава през (поне) продължения, след като първо Пауло Дибала бе открил резултата в 35-ата минута, а след това автогол на Джанлука Манчини върна андалусииците към паритета.

Дузпа за Рома бе подмината във финала на Лига Европа?

Развитието можеше да бъде и далеч по-различно, след като около 10 минути преди края на редовното време главният съдия Антъни Тейлър подмина дузпа в полза на "вълците". При центриране топката срещна ръката на играч в бяло, а тя не бе прилепена до тялото му, като в същото време контактът бе очевиден и на място, задължаващо рефера поне да преразгледа ситуацията.

ВАР обаче не сигнализира на английския арбитър и той дори не отиде на монитора, за да прецени дали първоначалното му решение е било правилно. Преди това в срещата и двата тима имаха претенции за дузпи в няколко ситуации, като дори такава бе отсъдена за нарушение срещу Лукас Окампош.

Моуриньо бесен на съдията във финала на Лига Европа

В онзи случай обаче Тейлър получи сигнал от ВАР, отиде на монитора и сам се увери, че нарушение не е имало, тъй като преди да бъде съборен аржентинеца има контакт с топката.

Колкото до ситуацията за Рома в края - наставникът на "вълците" Жозе Моуриньо прие бурно решението на Антъни Тейлър. Целият щаб на италианския отбор скочи в протести, но те не бяха уважени. Вижте ситуацията чрез кадрите по-долу в материала и преценете за себе си.

Всичко за финала в Лига Европа Севиля - Рома (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ).

Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички