Куриозно: Играч на Моуриньо спря изумителна негова серия в Европа, продължила 20 години (ВИДЕО)


Куриозно: Играч на Моуриньо спря изумителна негова серия в Европа, продължила 20 години (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

3216 0

Въпреки огромния си треньорски опит в Европа Жозе Моуриньо несъмнено ще мине през един от най-тежките си европейски финали - без значение спечелен или не. Рома и Севиля влязоха в продължения във финала на Лига Европа след равенство 1:1 в редовното време.

Резултатът бе открит от Пауло Дибала през първото полувреме и според мнозина това трябваше да е достатъчно за триумф на "вълците". На какво се дължи тази увереност?

Жозе Моуриньо и финалите в Европа

Специалния е играл пет финала в европейските клубни турнири, като е спечелил всеки един от тях. Дори още по-впечатляващ обаче е фактът, че извън първия такъв (2003 година за Купата на УЕФА - 3:2 с Порто срещу Селтик) негов тим не бе допускал попадение във вратата си.

През 2004 година печели Шампионска лига с Порто, а на финала е сломен Монако с 3:0. През 2010 година пък Байерн Мюнхен губи с 0:2 от Интер на португалеца. След успеха с Манчестър Юнайтед с 2:0 над Аякс (Лига Европа - 2017 година), както и миналогодишният триумф в Лигата на конференциите (1:0 срещу Фейенорд).

Така тим на Жозе Моуриньо не бе допускал попадение във финал в Европа от цели... 20 години. Тази серия бе прекратена срещу Севиля, а по ирония на съдбата краят бе сложен от играч на Специалния - след автогол на Джанлука Манчини.

Португалският треньор можеше да спечели и този финал още в редовното време, но Антъни Тейлър подмина дузпа за Рома и вбеси Моуриньо (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички