"Проклятието Севиля": 2 автогола в историята на финалите в Лига Европа, 2 пъти в полза на тима (ВИДЕО)


"Проклятието Севиля": 2 автогола в историята на финалите в Лига Европа, 2 пъти в полза на тима (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

2382 0

Изглежда сякаш за поредна година финалът във втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа ще бъде оспорван. Рома на Жозе Моуриньо изпрати първото полувреме с аванс от едно попадение на Пауло Дибала, но през втората част резултатът бе изравнен.

По-малко от десет минути след подновяването чрез втората част се стигна до изравнителното попадение. С главни заслуги за него бе капитанът на андалусииците Хесус Навас, който се отличи с остро подаване отдясно по атаката на отбора.

В случая Севиля имаше и доза късмет, след като топката се отклони в тялото на централния бранител на "вълците" Джанлука Манчини. Топката бе остра и защитникът не успя да реагира, а след рикошетът в него тя се насочи неспасяемо в мрежата.

Това е вторият случай в историята на турнира, в който във финалния двубой се стига до автогол. Любопитното е, че и от предния такъв бе облагодетелстван именно рекордьорът по успехи в надпреварата (със своите шест триумфа).

Това се случи при финала през 2020 година, когато андалусииците се изправиха срещу Интер. Срещата в Кьолн тогава приключи при зрелищното 3:2 в полза на Севиля. А едно от попаденията за испанския тим бе автогол на Ромелу Лукаку.

Преди изравнителното попадение обаче Ракитич имаше малшанса греда да го лиши от красив гол във финал на Лига Европа (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички