Страхотно зрелище в Лайпциг остави спора между РБ и Аталанта нерешен


Страхотно зрелище в Лайпциг остави спора между РБ и Аталанта нерешен
Снимка: Getty Images

4293 0

РБ Лайпциг и Аталанта не успяха да се победят в първия четвъртфинал в Лига Европа между двата тима. Мачът в Лайпциг завърши 1:1 след голове на Муриел в 17' и автогол на Дзапакоста в 58', като двата тима си размениха и по две греди.

Малко преди изравнителното попадение РБ Лайпциг получи дузпа, но Андре Силва пропусна от бялата точка. Германците и италианците ще решат кой от тях ще играе на полуфинал в турнира след седмица в Бергамо.

Ето как протече мачът:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

РБ Лайпциг успя да създаде две добри възможности през първите 11 минути на двубоя, и двете без да доведат до гол във вратата на Мусо. Въпреки това в първите минути на двубоя Аталанта създава впечатление, че доминира в играта. Бергамаските стигнаха до откриване на резултата с на практика първия си точен удар към вратата, пазена от Гулачи. В 17' Муриел получи отляво, мина между двама съперникови футболисти, позиционира се и стреля с десен крак, не оставяйки никакъв шанс на вратаря на домакините - 0:1.

Само 3 минути по-късно Муриел можеше да увеличи аванса на своя тим в мача, но изстрелът му по диагонал с левия крак мина много близо до вратата, пропускайки целта. Отговорът на германския тим дойде в 24-ата минута, когато Андре Силва получи добър пас в наказателното поле, но нацели гредата.

В последната минута на редовното време гостите можеха да стигнат до втори гол, след като направиха отлично двойно подаване до наказателното поле на РБ Лайпциг. Пашалич обаче, който отправи завършващия удар от много малък ъгъл, намери дясната греда на Гулачи.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Динамично начало и на втората част. В 53' Муриел принуди Гулачи да се намесва след негов изстрел от границата на наказателното поле. В 56' изглеждаше, че РБ Лайпциг ще се върне в мача, след като получиха дузпа за спъване на техен футболист от страна на Мерих Демирал. Хуан Мусо обаче спаси удара на Андре Силва, намеси се добре и при добавката.
Две минути по-късно обаче германците все пак изравниха. Чудесно центриране намери Вили Орбан, който стреля мощно и този път вратарят на Аталанта увисна - 1:1. 

Динамично начало и на втората част. В 53' Муриел принуди Гулачи да се намесва след негов изстрел от границата на наказателното поле. В 56' изглеждаше, че РБ Лайпциг ще се върне в мача, след като получиха дузпа за спъване на техен футболист от страна на Мерих Демирал. Хуан Мусо обаче спаси удара на Андре Силва, намеси се добре и при добавката.

Две минути по-късно обаче германците все пак изравниха. Чудесно центриране намери Вили Орбан, който стреля мощно и този път вратарят на Аталанта увисна - 1:1. В 64' "бергамаските" можеха да дръпнат отново в резултата след чудесна комбинация пред вратата на домакините, но изстрелът на Скалвини не беше точен. Аталанта не намали натиска си и в следващата минута Копмейнерс нацели гредата за втори път за своя тим в мача. 

В 82' и РБ Лайпциг стигна до втора греда в мача. Доминик Собослай получи добро подаване в наказателното поле и успя да стреля с глава, но нацели напречната греда. В последната минута от редовното време след страхотна контраатака Собослай можеше да изведе за първи път в двубоя "биковете" напред, но Мусо се намеси решително. В 91' след разбъркване в наказателното поле топката бе избита от голлинията на гостите от Бергамо. В последната минута от добавеното време пък Копмейнерс пропусна не лоша възможност за Аталанта да си осигури преднина преди реванша. 

Стартови състави:

РБ ЛАЙПЦИГ: Гулачи, Анхелиньо, Орбан, Клостерман, Никунку, Олмо, Лаймер, Гвардиол, Силва, Хенрихс, Кампл

АТАЛАНТА: Мусо, Де Роон, Демирал, Паломино, Копмейнерс, Хатебур, Фройлер, Дзапакоста, Песина, Пашалич, Муриел

ПРЕДИ МАЧА

Германският тим мина с лекота осминафиналите на турнира, където съперник им беше руският Спартак (Москва). Заради санкциите срещу Русия по повод войната в Украйна РБ Лайпциг пропусна 2 мача и се класира за следващата фаза.

В последните си 3 мача в Първа Бундеслига домакините показват добър футбол. Те записаха равенство с Айнтрахт (Франкфурт) и две убедителни победи с 4:1 над Борусия и 6:1 над Гройтер Фюрт.

В 1/8-финалите Аталанта се справи с друг германски отбор - Байер Леверкузен. В домакинството бергамаските надвиха с 3:2, а навън взеха минимална победа. Италианците обаче са в минорно настроение, след като през уикенда загубиха от Наполи с 1:3 в Серия А.

И двата тима имат кадрови проблеми преди двубоя - "биковете" юе бъдат без Юсуф Поулсен, а Аталанта не може да разчита на Толой и Иличич. Под въпрос за домакините е Тайлър Адамс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички