Наполи победи Аталанта и се изравни с Милан на върха в Серия А


Наполи победи Аталанта и се изравни с Милан на върха в Серия А

1248 0

Наполи победи като гост Аталанта с 1:3 в мач от 31-ия кръг от Италианското първенство. По този начин "небесносините" се изравняват по точки с първия в класирането Милан, който пък приема Болоня в понеделник. 

Аталанта започна по-силно срещата, като имаше две хубави възможности до 10-та минута . Две минути по-късно, обаче, футболистите на Гасперини бяха хванати на контраатака и Наполи спечели дузпа след намесата на ВАР, която Лоренцо Инсиние реализира за 0:1.

В 36-та минута неаполитанци удвоиха аванса си, след като получиха правото да изпълнят пряк свободен удар и след заучено изпълнение, което приспа защитата на Аталанта, Матео Политано отбеляза.

10 минути след началото на втората част домакините имаха претенции за дузпа срещу Луис Муриел, но такава не беше отсъдена от главния съдия Марко Ди Бело.

Голът за Аталанта все пак падна в 58мата минута след центриране на Алексей Миранчук и великолепен удар с глава на Мартен де Роон.

Домакините продължиха натиска си и имаха възможности за изравняване, но минути преди края на редовното време и отново на контраатака Елмас направи резултата 1:3 и подпечата победата на Наполи. 

Тази вечер Ювентус приема Интер, като мачът ще определи кой ще заема 3-то и 4-то място в класирането до момента. Двубоят можете да проследите НА ЖИВО в Sportlive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички