До скоро обещаващ талант в Барселона, а сега напът да бъде прокуден от новия си тим


До скоро обещаващ талант в Барселона, а сега напът да бъде прокуден от новия си тим
Снимка: Getty Images

3740 0

С 22-ма опитни футболисти и няколко юноши Ред Бул Лайпциг имат една от най-късите скамейки в немската Бундеслига, но това ще се промени през летния трансферен прозорец. Именно тогава, поне на хартия, ще се завърнат 13 играчи, чиито договори за наем ще изтекат на 30 юни. Играчи като Александър Сьорлот, който, освен че е национал на Норвегия, е под наем в Реал Сосиедад, или записалия 12 мача за Лестър Адемола Лукман. Въпреки нуждата от добри играчи, двама от най-обещаващите млади футболисти, може би, повече няма да стъпят на тренировъчните игрища на "биковете".

Става въпрос за 20-годишния Брайън Броби и за една година по-малкия Илайш Мориба, които пристигнаха на "Ред Бул Арена" с големи очаквания, а за Мориба дори бяха платени около 15 милиона евро на Барселона, където преди това беше записал 14 мача за първия тим.

Ръководството на "червените бикове" никак не е доволно от бившия каталунец и дебело подчертава, че младокът е много незрял и предпочита повече да не играе за клуба.

Според информация на немския BILD, вече е почти ясно, че двамата играчи трябва отново да бъдат отдадени под наем след лятото, защото за старши треньорът Доменико Тедеско екипната работа и сплотеният екип трябва да са на първо място в колектива. Именно заради това не му трябват недоволни играчи като Броби, който избяга под наем в Аякс след половин сезон през зимния трансферен прозорец, или несериозни играчи като отдадения под наем във Валенсия Мориба, който в близкото минало е накарал физиотерапевт да му донесе чепка грозде по време на масаж.

Наскоро пък холандецът Броби направи неочаквано разкритие пред De Telegraaf, с което даде да се разбере, че няма желание да се връща в Германия: "Ако зависи от мен, ще играя за Аякс и през следващия сезон", коментира младият холандец, който в петък игра срещу България в квалификацията за Европейското първенство за юноши до 21-годишна възраст през 2023.

Единствената причина, поради която клубът към момента избягва продажба е, че юношите имат подписани дълги договори и от Лайпциг винаги биха могли да им прекратят наема при нужда или след време да ги продадат на по-висока цена. До този момент през сезона Брайън Броби е вкарал 3 гола за 4 мача в Ередивизие, а Мориба все още търси първия си гол с "прилепите" след 8 мача във всички турнири.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички