Статистиката е срещу Манчестър Юнайтед: "Дяволите" в много лоша серия срещу Севиля


Статистиката е срещу Манчестър Юнайтед: "Дяволите" в много лоша серия срещу Севиля
Снимка: Getty Images

1840 0

Севиля е много труден противник за Манчестър Юнайтед. Това притеснява феновете на "червените дяволи" преди реванша срещу испанците в 1/4-финалите на Лига Европа тази вечер. Първият мач между двата тима завърши с равенство 2:2. Англичаните категорично бяха по-добри, но допуснаха с лекота и известна доза малшанс да бъдат наказани.

Испанците имат огромен европейски опит в последните години и очевидно това дава увереност на играчите в тежките моменти. Този двубой бе четвърти между двата тима в последните години, като отново Юнайтед не успя да спечели.

Севиля преодоля осминафиналите в Шампионска лига, когато противниците се срещнаха през 2018 година (равенство и успех). Андалусийци спечелиха и полуфинала от Лига Европа в един мач през сезон 2019/20. Впоследствие те триумфираха с купата след успех с 3:2 над Интер.

През уикенда и двата тима успяха да спечелят своите тежки визити от местните първенства и да натрупат по четири мача без загуба във всички турнири. Севиля постигна една от малкото си победи в Ла Лига като гост през този сезон. Тимът надви Валенсия с 2:0 и отвори дистанция от осем точки пред зоната на изпадащите.

Антъни и Далот пък бяха точни за 2:0 за Манчестър Юнайтед над Нотингам на „Сити Граунд“. С тези три точки „червените дяволи“ отвориха аванс от шест точки пред петия Тотнъм в битката за Топ 4. А след първия мач със Севиля бивш играч на Юнайтед избухна срещу тях.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички