Манчестър Юнайтед с важна победа за място в тройката (ВИДЕО)


Манчестър Юнайтед с важна победа за място в тройката (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3695 0

Английският гранд Манчестър Юнайтед си върна третото място във Висшата лига, след като победи Нотингам Форест с 2:0 като гост. "Червените дяволи" надделяха след попадения на Антъни и Далот.

С успеха Ерик тен Хаг и компания събраха 59 точки и се възползваха от загубите на Нюкасъл и Тотнъм - претенденти за топ 4. "Дяволите" имат три точки аванс пред "свраките" и шест пред "шпорите", които обаче са с мач повече.

Малко над половин час след старта на срещата падна и първият гол. Данило и Фелипе се забавиха и не се разбраха, като Марсиал се възползва и отне. Впоследствие размени двойно подаване с Фернандеш и стреля опасно, но Кейлор Навас спаси. След намесата му топката отиде на пътя на Антъни, който е довкара в опразнената врата, въпреки че бе с човек на гърба.

През второто полувреме, особено на старта, Кейлор Навас бе заливан с атаки и удари, но показа впечатляващите си качества. Въпреки това и той бе безпомощен четвърт час преди края, когато Антъни се отчете с хубав пробив, след който изведе Далот сам срещу Навас и с достатъчно време за реакция и той нямаше как да сбърка. Този гол бе 12-и през сезона за тима след 75-ата минута.

В следващия кръг Манчестър Юнайтед има тежко гостуване на Тотнъм, което ще бъде ключово и за битката за топ 4 във Висшата лига (27.04), докато Нотингам Форест остава в зоната на изпадащите - на 18-о място с 27 точки. Преди това обаче манчестърци играят със Севиля в Лига Европа.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първия четвърт час игра темпото бе високо. Очаквано гостите от Манчестър имаха сериозно преимущество при притежанието на топката - 70% от времето бе в тях за този период. Те отправиха и три изстрела, но само един бе точен.

В 18-ата минута се случи така, че "червените дяволи" контраатакуваха. Антъни получи вдясно и макар и да не се справи с противниковите бранители, топката застана на пътя на Фернандеш в наказателното поле и той стреля от дора позиция, но вратарят Кейлор Навас изби.

Минута след това Нотингам Форест имаше сериозни претенции за дузпа. Хари Магуайър не прецени летежа на топката и тя го удари в ръката, докато с нея държеше съперник (и му бе далеч от тялото). В крайна сметка главният рефер прецени, че случая не трябва да има 11-метров наказателен удар.

В 25-ата минута топката бе пратена на далечната греда след ъглов удар за Нотингам Форест. Там бранителите на Юнайтед не се намесиха добре и след рикошет в ръка на играч топката се отклони в страничния стълб до Де Хеа.

32' - 0:1! "Червените дяволи" стигнаха до аванс след отнета топка в противниковата половина. Данило и Фелипе се забавиха и не се разбраха, а Марсиал се възползва. Той отне и размени с двойно подаване с Фернандеш, за да излезе на позиция в наказателното поле и да шутира. Навас изби, обаче топката попадна на пътя на Антъни, който вкара топката на опразнената врата, въпреки че бе с човек на гърба си.

В края на полувремето изглеждаше сякаш Юнайтед се е справил с бърза контраатака на опонента, но Диого Далот се отчете с кошмарно повеждане на топката, което позволи на Авонии да стреля от движение. За щастие на всички в Юнайтед - ударът му бе неточен.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Второто полувреме започна критично за домакините, които бяха подложени на убийствен натиск в първите 10-15 минути. За този период те владееха топката в 70% от времето, като имаха и четири опита за гол.

Натискът на Юнайтед стана много осезаем около десетина минути след старта на втората част. Тогава Бруно Фернандеш бе много близо до това да удвои аванса за своя тим, но техничен изстрел от средна дистанция бе майсторски отклонен от Кейлор Навас, като в случая и страничният стълб помогна, за да не влезе топката в мрежата.

В 61-вата минута Навас показа нова класна намеса. Удар отново на Фернандеш от средна дистанция, който потърси близкия ъгъл с премерен изстрел, се отклони леко в крака на бранител на Нотингам, но въпреки това костариканският страж бе на висота.

Десет минути след това и Марсиал не бе далеч от гола, след като засече с глава центриране от добра позиция, но ударът му мина с малко покрай страничния стълб.

76' - 0:2! След още добри намеси от Навас този път той бе безпомощен. Антони проби много добре навътре по терена, след което подаде по чудесен начин в наказателното поле за Далот, с което разцепи отбраната. Португалецът пое и имаше достатъчно време, за да вкара от непосредствена дистанция.

Това бе 12-и гол за Юнайтед след 75-ата минута през сезона в шампионата!

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Бианконе, Боли, Дийн Хендерсън, Куяте, Ниахате, Ричардс, Ууд са аут поради травми, а не в най-доброто си състояние са Орие, Лоди, Скарпа и Йетс, като така Нотингам ще трябва да се справя с доста проблеми. Неособено по-добра е ситуацията при гостите, където неналични са Гарначо, Хийтън, Мартинес, Рашфорд, Варан, Ван де Беек и Грийнууд, докато Мактоминей и Шоу не са в перфектно състояние.

Откакто се завърна в елита на Англия Нотингам няма успех над Юнайтед. Нещо повече - отборът няма и гол срещу "червените дяволи". Трябва да се отбележи обаче, че срещата им в шампионата е само една - тя завърши при класическото 3:0 за Юнайтед. За Купата на Лигата пък манчестърци надделяха с общ резултат 5:0.

Юнайтед е 4-ти с 56 точки, като 3-тият Нюкасъл има същия брой, но е с мач повече. Тотнъм пък е зад "червените дяволи" с три пункта по-малко, но и две срещи повече. И двата споменати отбора загубиха в този кръг и това е отличен шанс за Тен Хаг и компания да се възползва. Нотингам пък е 18-и и с резултат, различен от загуба, ще избяга поне временно от зоната на изпадащите, тъй като 17-ият Евертън е със същия брой точки, но мач повече.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички