Солскяер: В Шампионска лига нямаше да давам толкова шансове на млади играчи


Солскяер: В Шампионска лига нямаше да давам толкова шансове на млади играчи
Снимка: Getty Images/Guliver

1673 0

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер заяви, че участието в Лига Европа има своите предимства. Най-голямото от тях е, че в този турнир той може да развива младите си футболисти, което не би могло да се случи в Шампионска лига.

"Влязохме в този сезон, знаейки, че Лига Европа е чудесна възможност за нас да спечелим трофей и да помогнем на нашите младежи да укрепнат и това е идеално. Разбира се, всички искаме да играем в Шампионска лига, но ако бяхме там, може би не бих могъл да използвам играчи като Брандън (Уилямс, бел.ред.) или Мейсън (Грийнууд, бел.ред.), толкова много играчи, които са в началото на страхотната си кариера", заяви норвежкият специалист, цитиран от "Sky Sports".

"Смисълът на Лига Европа е и в това. Да поддържаме всички играчи сплотени, да работим заедно и да даваме шанс на играчите. А когато те се възползват от него... Брандън сега играе четвъртфинал в Лига Европа. Това е забележително постижение за него и идеално за нас", допълни Солскяер. А какво трябва да направи Юнайтед според него, за да спечели Лига Европа вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички