През какво трябваше да мине Айнтрахт Франкфурт, за да се добере до финала в Лига Европа


През какво трябваше да мине Айнтрахт Франкфурт, за да се добере до финала в Лига Европа
Снимка: Getty Images

1745 0

Отборът на Айнтрахт Франкфурт си осигури участие в тазгодишния финал на Лига Европа. Германският гранд срещна много трудности по пътя, но в крайна сметка успя да ги преодолее и да се добере само на крачка до спечелването на втория по сила европейски турнир.

Момчетата на Оливер Гласнер практикуват изключително дисциплиниран футбол, който им помогна много за успеха по европейските терени. След разочарованието през сезон 2018/19, когато Айнтархт бе отстранен от Челси на полуфинал след изпълнение на дузпи, германският тим е готов да зарадва феновете си с отличие.

За Айнтрахт всичко започна в груповата фаза на турнира. Германците завършиха първи в група "D" с 12 точки, без да допуснат загуба срещу Олимпиакос, Фенербахче и Роял Антверп.

В осминафиналите на тима от Франкфурт му се наложи да пътува до Испания за сблъсък с амбициозния отбор на Реал Бетис. В първия мач на Пиринеите, германците се наложиха с 2:1 като гост, а седмица по-късно направиха равен 1:1 и с общ резултат от 3:2 продължиха напред.

На четвъртфиналите задачата също не бе никак лесна. Айнтрахт изтегли късата клечка и се падна с фаворита за спечелване на турнира Барселона, който се намираше в страхотна форма под ръководството на Шави. 

 

 

 

В първата среща на "Дойче Банк Парк" на Айнтрахт му се наложи да потрепери. Домакините поведоха в началото на втората част с попадение на Ансгар Кнауф. Барселона изравни, а оставащите минути бяха пълен ад за Айнтрахт, след като трябваше да удържат атаките на каталунците с човек по-малко. Срещата завърши 1:1, а тепърва предстоеше развръзката на "Камп Ноу".

След седмица Айнтрахт изнесе футболна лекция в Испания. Гостите успяха да надвият фаворита с 3:2 и с общ резултат от 4:3 да продължат към полуфиналите на турнира. Изненадата бе поднесена.

Германците трябваше да се справят с английския Уест Хям в полуфиналната фаза на турнира. В Лондон тимът на Гласнер успя да се наложи с 2:1, а седмица по-късно отново подчини "чуковете", побеждавайки ги с минималното 1:0 у дома.

 

 

 

На финала Айнтрахт ще срещне шотландския Рейнджърс, който се надява на успех в Европа от 1972 година насам. "Рамон Санчес Писхуан" в Севиля ще приеме финала, а според мнозина ни очаква един много интересен мач.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Какво подготвят феновете на Айнтрахт за финала.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички