Жоан Лапорта с любопитен коментар относно феновете на Айнтархт Франкфурт


Жоан Лапорта с любопитен коментар относно феновете на Айнтархт Франкфурт
Снимка: Getty Images

3143 0

Отпадането на Барселона на 1/4-финал в Лига Европа от Айнтрахт Франкфурт след 2:3 на „Камп Ноу“ предизвика голям отзвук на Стария континент. Каталунците изпаднаха в пълен шок, след като немският тим поведе с 3:0, но все пак върнаха две попадения в иначе много дългото продължение. Извън терена също имаше високо напрежение, което беше породено от огромната маса фенове на „орлите“, присъствали на "Камп ноу".

Близо 30 000 привърженици на гостите от Германия пристигнаха в каталунската столица, твърдо решени да влязат на стадиона, а отпуснатите билети за гостуващите привърженици бяха едва 5000. Според информация на ESPN от общо 79 468 зрители на Камп Ноу, 30 000 са били фенове на гостите, като голяма част от тях бяха разпръснати в останалите сектори на стадиона с домакински привърженици. Стигна се и до сблъсъци между фенове на двата отбора пред стадиона на каталунците.

Президентът на „блаугранас“ Жоан Лапорта коментира любопитната ситуация. "Честно казано това, което се случи днес, ме кара да се чувствам неудобно и засрамено. Имаше много фенове на другия отбор и не много от нашите. Много съжалявам за случилото се ", коментира Лапорта пред Barca TV.

„Опитах се да кажа на играчите, че важното е какво се случва на терена, но логично това можеше да ни засегне. Пределно ясно е“, пък коментира треньорът Шави на пресконференцията след двубоя.

От ESPN разпространиха и пост в социалната мрежа Twitter, който показва празния сектор точно зад една от двете врати, където са най-гласовитите фенове на Барса. Те оставиха сектора празен в знак на протест срещу допускането на толкова много фенове на Айнтрахт на „Камп Ноу“.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички