Айнтрахт Франкфурт и Рейнджърс ще играят на финала в Лига Европа


Айнтрахт Франкфурт и Рейнджърс ще играят на финала в Лига Европа
Снимка: Getty Images

5247 0

Айнтрахт Франфурт и шотландският Рейджърс ще играят на финала в Лига Европа. Спорът за трофея ще е на стадиона в Севиля на 18 май.

„Орлите“ от Германия победиха и на полуфинала реванш на свой терен Уест Хям. Този път те надделяха с 1:0 с гол на Боре в 26-ата минута. „Чуковете“ играха с човек по-малко от 19-ата минута, когато Аарон Кресуел получи директен червен картон.

Айнтрахт, който преди това взе скалпа и на Барселона, се класира за финала с общ резултат 3:1, след като тресна съперника си и на "Лондон Стейдиъм", но с 2:1.

На стадион „Айброукс“ в Глазгоу възпитаниците на Джовани ван Бронкфорст заличиха пасива си от първата среща и победиха с 3:1 РБ Лайпциг, елиминирайки считания за фаворит германски тим. Така с общ резултат 3:2 шотландският гранд се класира за финала.

Попаденията за Рейнджърс забиха Джеймс Таверниер, Глен Камара и Джон Лундстрам. За "биковете" се разписа звездата им Кристофър Нкунку.

ЕТО КАК СЕ РАЗВИ МАЧЪТ ВЪВ ФРАНКФУРТ:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът започна двуостро, но без чисти положения пред двете врати. В 19-ата минута обаче гостите останаха с човек по-малко. Аарън Кресуел фаулира откъсващ се сам играч на германците. Първоначално съдията Хесус Гил му  показа само жълт картон. ВАР обаче преразгледа ситуацията и реферът промени решението си и му показа директен червен картон.

„Орлите“ се възползваха от численото си превъзходство седем минути по-късно. Кнауф центрира към Рафаел Боре, който матира Ареола за 1:0.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След почивката гостите стояха сравнително добре на терена, въпреки че бяха с 10 души. Те обаче не успяваха да достигнат до чисти положения пред вратата на Трап.

Четвърт час преди края Костич профука шанс да вкара втори гол за германците и да предреши всичко окончателно и да не се трепери излишно до края на срещата.

Нервите на мениджъра на „чуковете“ Дейвид Мойс не издържаха. В 79-ата минута той се ядоса и изрита топката към едно от момчетата край тъчлинията. Мойс се вбеси, защото според него то нарочно е забавило връщането на кълбото в игра. Реферът Хесус Гил показа червен картон на Мойс и го изгони на трибуните.

Айнтрахт Франкфурт – Уест Хям 1:0 (в първия мач 2:1)

Голмайстори: 1:0 Рафаел Боре 26

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Айнтрахт: Кевин Трап, Тута, Мартин Хинтерегер, Еван Ндика, Ансгар Кнауф, Джибрил Соу, Себастиан Роде (к), Филип Костич, Йенс Петер Хауге, Рафаел Боре, Даичи Камада

Уест Хям: Алфонс Ареола, Арън Кресуел, Кърт Зума, Крейг Доусън, Владимир Коуфал, Пабло Форналс, Деклан Райс (к), Томас Сойчек, Манюел Ланзини, Михаил Антонио, Джаред Боуен

ПРЕДИ СРЕЩАТА АЙТРАХТ ФРАНКФУРТ – УЕСТ ХЯМ

Първият мач на „Лондон Стейдиъм“ завърши с победа за Айнтрахт с 2:1. В последната си среща във Висшата лига Уест Хям загуби със същия резултат като домакин от Арсенал и окончателно се прости с шансовете си за финиширане в Топ 4.

„Орлите“ са в златната среда в Бундеслигата. В последния си двубой те загубиха с 0:2 гостуването си на Леверкузен.

ЕТО КАК СЕ РАЗВИ МАЧЪТ В ГЛАЗГОУ:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Рейнджърс натисна в началото на мача. Домакините откриха резултата в 18-ата минута. Кент нахлу в пеналта и пробва удар, но топката стигна до Тавърниър, който отблизо вкара за 1:0.

Само 6 минути по-късно домакините удвоиха преднината си. Глен Камара от дъгата на Пеналта матира Гулачи – 2:0. Арибо пропусна на вкара трети гол след половин час игра.

Гостите отговориха с удари на Олмо и Орбан.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Гостите се втурнаха да обръщат развоя. В 70-ата минута звездата на тима Кристофър Нкунку засече центриране отляво на Анхелиньо и намали на 2:1.

Джон Лундстрам обаче уби ентусиазма на "биковете", вкарвайки за 3:1 в 80-ата минута след грешка и на вратаря Гулачи.

Рейнджърс - РБ Лайпциг 3:1 (в първия мач 0:1)

Голмайстори: 1:0 – Джеймс Таверниер (18), 2:0 Глен Камара (24), 2:1 Кристофър Нкунку (70), 3:1 Джон Лундстрам (80)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Рейнджърс: Алан Макгрегър, Джеймс Таверние (к), Конър Голдсън, Джон Лундстрам, Калвин Баси, Борна Баришич, Райън Джак, Джо Арибо, Глен Камара, Скот Райт, Райън Кент

РБ Лайпциг: Петер Гулачи (к), Лукас Клостерман, Вили Орбан, Йошко Гвардиол, Хосе Тасенде, Кевин Кампл, Конрад Лаймер, Бенямин Хенрикс, Дани Олмо, Кристофер Нкунку, Юсуф Поулсен

ПРЕДИ СРЕЩАТА РЕЙНДЖЪРС – РБ ЛАЙПЦИГ

В първата среща „биковете“ успяха да пробият бетона на шотландците само веднъж и победиха с минималното 1:0. Сега грандът от Глазгоу ще се опита да заличи пасива си.

Рейджърс извъртя 1:1 в дербито със Селтик в последния кръг на първенството на Шотландия и вероятно ще изпусне шампионската титла.

РБ Лайпциг загуби с 1:3 при визитата си на Борусия Мньонхенгладбах и се срина до петото място в Бундеслигата, което не дава право на участие в Шампионската лига.

Интригата в двата мача е голяма, като германските представители имат минимален аванс срещу опонентите си преди реваншите. Остава да видим дали е възможно да се стигне до финал между отбори от Бундеслига, а защо не и до изцяло британски спор за трофея.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички