Преди Айнтрахт - Рейнджърс: Колко пари ще спечели големият победител в турнира Лига Европа?


Преди Айнтрахт - Рейнджърс: Колко пари ще спечели големият победител в турнира Лига Европа?
Снимка: uefa.com

4971 0

Тази вечер (18 май) германският Айнтрахт Франкфурт и шотландският Глазгоу Рейнджърс ще се изправят един срещу друг във финала на втория по сила европейски клубен турнир - Лига Европа. Той ще се проведе на стадиона на испанския Севиля "Рамон Санчес Писхуан" и ще започне в 22:00 часа българско време!

В този материал ще разгледаме колко и какво ще спечели отборът, който вдигне трофея...

*Немците вече са триумфирали с 'предшественика' на тази надпревара (Купата на УЕФА), а това се случва през 1980 година, когато все още се играят по два финални мача. Първият сблъсък със сънародниците им от Борусия Мьонхенгладбах е загубен с 2:3, но на реванша е постигната чиста домакинска победа с 1:0 и двата гола на чужд терен натежават.

*Шотландците могат да се похвалят с едно участие във финал, през 2008 година, но тогава го губят от руския Зенит Санкт Петербург с 0:2.

ПАРИТЕ

Важно е да се отбележи, че УЕФА раздава по 630 000 евро за всяка победа в същинската фаза на Лига Европа. Допълнителни 2.5 милиона пък получават четирите клуба, които достигнат до 1/2-финалите в турнира. 

4.6 милиона евро - толкова е утешителната награда за отбора, който загуби финала. 8.6 милиона евро пък влизат в касата на големия победител!

"БОНУС"

Освен парите, тимът, който вдигне трофея, ще си гарантира и нещо много важно - място в груповата фаза на Шампионска лига за сезон 2022/23. Айнтрахт не е попадал там от 1959 г., а Рейнджърс за последно записа участие през 2010 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички