Глазгоу Рейнджърс - Айнтрахт Франкфурт по ТВ: В колко часа и къде да гледаме финала в турнира Лига Европа?


Глазгоу Рейнджърс - Айнтрахт Франкфурт по ТВ: В колко часа и къде да гледаме финала в турнира Лига Европа?
Снимка: GettyImages

3318 0

Тази вечер ще бъде определен тазгодишният победител в Лига Европа. Отборите на Айнтрахт Франкфурт и Рейнджърс ще спорят за отличието на стадион "Рамон Санчес Писхуан" в Севиля. 

Германците излизат в опит да повторят успеха си от Купата на УЕФА през 1980 година, когато излъгаха сънародниците си от Борусия Мьонхенгладбах в два мача - 1:0, 2:3. Всъщност Лига Европа е продължение именно на този турнир, така че "орлите" знаят как да завоюват този формат. 

"Плюшените мечета" също са достигали до финала през 2008 година, но злополучно го губят от Зенит Санкт Петербург с 0:2. През тази година те не бяха сред фаворитите за трофея, но първо успяха излязат от група "А" с Олимпик Лион, а след това последователно елиминираха отпадналия от Шампионска лига Борусия Дортмунд, Цървена звезда, Брага и РБ Лайпциг.

Айнтрахт също има с какво да се похвали, а пътят му започна от група "D", където бе фаворит. В плейофите първо елиминира Бетис, а след това се случи изненадата - смачка Барселона. На полуфиналите се справи и с Уест Хям. 

Символичният домакин от Франкфурт е смятан за лек фаворит, но в такива срещи формата и историята нямат значение, така че ни очаква зрелище.

Прелюбопитната среща ще започне в 22:00 часа българско време. Двубоят ще бъде излъчен пряко в ефира на "BTV Action", а в същото време ще можете да следите развоя му НА ЖИВО в Sportlive.bg

Вижте още: ТОП КОЕФИЦИЕНТИ за финала в Лига Европа!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички