Испанската полиция взима "драконовски мерки" за финала на Лига Европа в Севиля, очакват се 150 000 привърженици


Испанската полиция взима "драконовски мерки" за финала на Лига Европа в Севиля, очакват се 150 000 привърженици
Снимка: GettyImage

1383 0

Шефът на испанската полиция даде изявление преди дългоочаквания финал между Айнтрахт Франкфурт и Рейнджърс от Лига Европа, който ще доведе над 100 000 привърженици в едноименния испански град Севиля.

Ръководителят предупреди, че може да се стигне до "сериозни проблеми", които Националната полиция ще се опита да предотврати с голяма дистанция между двете агитки. Феновете, които останат извън стадиона, ще бъдат отделени в обособени зони на 5 км. една от друга. 

Такива събития винаги са белязани и от огромно количество изпити напитки с висок градус, така че на местни власти ще им се наложи да използват често дрегер за алкохол - едно от често използваните средства на представители на полицията, благодарение на което по стадионите, например, не се допускат хора под сериозно влияние на алкохол. 

"Твърде много хора и твърде много алкохол, мнозинството без билети за мача и много строителни обекти из града - комбинация, която може да доведе до сериозни проблеми", заяви главният комисар на гражданска сигурност на Испания Хуан Карлос Кастро Естевес.

Той сподели очакванията си за 150 хиляди фенове, които ще пристигнат за футболната битка, а съотношението ще бъде 2:1 - 50 хиляди от тях са фенове на "орлите".

"Ще бъдем домакини на две групи, които пият много. Тези граждани, които са свикнали да пият топла бира в своите страни, когато видят нашите свежи и студени бири, ще пият още повече. Но ние искрено вярваме, че имаме достатъчно подготвени служители за противодействие на проблемите", коментира шефът на "органите на реда".

Еставес недоумява и как ще пристигнат всички тези симпатизанти: "Всички билети за влаковете от Мадрид и Малага са разпродадени и очакваме масово пристигане на чартърни полети до Севиля, Майорка, Канарските острови, Малага, Херес и Фаро, където вярваме, че около 30 хиляди фенове на Рейнджърс ще останат, идващи в Севиля с автобуси в сряда".

"Ние обаче нямаме никаква представа колко германци ще дойдат, тъй като за мача с Барселона имаха една 5000 билета, а накрая бяха 30 хиляди на "Камп Ноу", заяви Кастро Естевес.

Двата клуба са получили само по 10 хиляди билета за финала на стадион "Санчес Писхуан", който е с капацитет от 42 хиляди места. Испанските власти изпратиха 3100 служители на Националната полиция в Севиля, където се подготвят три фен зони. В града ще бъдат разположени и почти 2000 представители на Гражданската гвардия и местни полицаи.

"Няма съперничество между Рейнджърс и Франкфурт, но е тревожно, че политическите им идеологии са различно като на Айнтрахт е отляво, а Рейнджърс повече отдясно. Екстремистите от двете страни могат да създадат сериозни проблеми", допълни шефът.

Срещата е от 22 часа българско време, а ето през какво минаха Айнтрахт и Рейнджърс по пътя към финала!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички