Наполи изхвърли Лестър зад борда в голово шоу в Лига Европа (ВИДЕО)


Наполи изхвърли Лестър зад борда в голово шоу в Лига Европа (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2018 0

Наполи победи Лестър с 3:2 в дербито от група C в Лига Европа. Италианците започнаха по-активно срещата като още в 5-ата минута поведоха с ранен гол. Адам Унас отправи мощен изстрел от воле в долния ляв ъгъл и даде аванс на домакините.

В следващите минути Лестър се окопити и стигна до няколко корнера, като момчетата на Лучано Спалети успяха да се защитят добре.  В 24-ата минута неаполитанци направиха преднината си по-уверена, като Андреа Петаня центрира към Елиф Елмас, който от близка дистанция направи 2:0.

Лестър все пак стигна до попадение, след като в 27-ата минута Тилеманс центрира от пряк свободен удар, топката беше изчистена, но попадна в Джони Еванс, който намали на 2:1. В 33-ата Кийтън Дюсбъри-Хал отправи далечен удар и не остави никакви шансове на Алекс Мерет за 2:2.

Неаполитанци отново бяха по-активни в началото на второто полувреме и Унас и Елмас пропуснаха добри шансове. В 53-ата минута Ди Лоренцо центрира отдясно и Елиф Елмас вкара втория си гол в мача за 3:2. Само три минути след това Медисън нацели гредата за "лисиците".

Момчетата на Лучано Спалети се затвориха и с грамотна защита смъкнаха темпото в двубоя. С успеха неаполитанци се класираха за елиминациите в турнира с актив от 10 точки, колкото има и Спартак Москва. Лестър остана с 8 и ще играе в Лига на конференциите.

Content made on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички