Лудогорец отпадна от Лига Европа, но повлече със себе си и Мидтиланд


Лудогорец отпадна от Лига Европа, но повлече със себе си и Мидтиланд
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

6689 0

Шампионът на България Лудогорец приключи с равенство тазгодишното си участие в Лига Европа, след като завърши 1:1 с Мидтиланд в последен шести мач от груповата фаза. След скучен мач и без много голови положения на "Хювефарма Арена" в Разград двата тима поделиха точките и заеха последните две места в групата.

Мидтиланд се нуждаеше от задължителен успех срещу Лудогорец за класиране, но подобно на първия мач в Дания, отново не успя да победи българския шампион.

Датският тим завършва на трета позиция в групата (след Цървена звезда и Брага) и ще играе в елиминациите на Лигата на конференциите. Лудогорец пък завърши на последното четвърто място - без победа и със само 2 точки.

Мидтиланд стартира силно и създаде 2-3 ситуации пред вратата на Лудогорец, но Сержи Падт се справи. В следващите минути двата отбора предложиха равностойна игра без сериозни опасности пред двете врати.

Постепенно Лудогорец започна да упражнява по-голям натиск. В 34-ата минута Клод Гонзалвеш нахлу в наказателното поле с топка в крака и опита удар към близкия ъгъл, който обаче бе блокиран.

През втората част Мидтиланд продължи да играе припряно, а Лудогорец по никакъв начин не позволяваше на съперника си да създава опасности пред вратата на Сержио Падт. В 63-ата минута Пиерос Сотириу получи контузия в бедрото и бе принудително заменен от Елвис Ману.

В 84-ата минута Стефан Баджи едва не си вкара фамозен автогол. Футболистът на Лудогорец изрита необяснимо топката към собствената си врата от над 20 метра разстояние. Кълбото се отклони в напречния стълб и излезе в корнер.

Малко след това "орлите" организираха бърза контраатака, при която Десподов можеше да вкара, но стражът Йонас Лосил излезе пресметливо и предотврати опасността. В 87' Исаксен стреля много опасно с глава, но Сержио Падт отново се отчете с брилянтна намеса. В самия край на срещата Елвис Ману имаше страхотен шанс да вкара, но не успя.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Лудогорец: Сержио Падт, Сисиньо, Игор Пластун, Оливие Вердон, Жордан Икоко, Клод Гонзалвеш, Стефан Баджи, Мануел Кафумана – Шоу, Доминик Янков, Кирил Десподов, Пиерос Сотириу

Мидтиланд: Йонас Лосил, Джоел Андерсон, Хенрик Далсгаард, Жуниньо, Паулиньо, Евандер, Шарлс, Николас Дир, Густав Исаксен, Жуниор Брумадо, Пьоне Систо

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Лудогорец не може да се похвали с добро представяне в Лига Европа през настоящата кампания, но единственото им равенство в груповата фаза до момента дойде тъкмо срещу датския Мидтиланд. В средата на септември двата отбора завършиха при резултат 1:1 в Дания в първия кръг от групите, но кръг преди края разликата между двата тима е цели седем пункта.

Лудогорец със сигурност ще завърши на последното четвърто място, докато Мидтиланд все още има шансове да се класира за елиминациите. Тимът е на точка от втория Брага, който пък се изправя срещу лидера Цървена звезда с десет пункта. Победата за Мидтиланд в Разград е задължителна, ако тимът иска да играе в Лига Европа и на пролет.

КОЕФИЦИЕНТИ ЗА МАЧА ЛУДОГОРЕЦ - МИДТИЛАНД

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички