Тотнъм разгроми Лудогорец и ги изхвърли от Лига Европа


Тотнъм разгроми Лудогорец и ги изхвърли от Лига Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

6047 0

Българският шампион Лудогорец отпадна от тазгодишното издание на Лига Европа, след като бе разгромен с 4:0 от Тотнъм при гостуването си в Лондон в четвърти мач от груповата фаза на надпреварата. "Шпорите" тотално надиграха своя съперник, който в големи периоди от мача изглеждаше неориентиран на терена и безпомощен срещу тима на Жозе Моуриньо.

Карлос Винисиус се отчете с два гола през първата част, а през второто полувреме Хари Уинкс вкара феноменален гол почти от централната линия на терена. Лукас Моура пък оформи крайното 4:0. Жозе Моуриньо включи не малко резерви в игра, а в края на срещата даде шанс и на част от младежите, сред които и абсолютни дебютанти. В играта на Лудогорец пък си личеше слабата спортна форма заради проблемите с контузии и заразени с коронавирус играчи.

След четири мача Лудогорец остава с 0 точки в актива си. "Орлите" са допуснали 13 гола и са отбелязали 5. Тотнъм пък се изравни по точки с Антверп, който победи ЛАСК с 0:2 в другия мач от групата. Австрийският тим все още има шансове за класиране, като се намира на две точки зад Тотнъм и Антверп.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в седмата минута Гарет Бейл стреля опасно от пряк свободен удар, но изстрелът му профуча малко над напречния стълб. В 16' "шпорите" вече бяха с гол преднина, след като Карлос Винисиус се измъкна сам срещу Пламен Илиев и не срещна трудности да реализира - 1:0!

В следващите минути Гарет Бейл и Хари Уинкс изпуснаха по едно добро положение, а Бен Дейвис уцели греда. В 34' Ндомбеле направи страхотен пробив и стреля към вратата на Лудогорец, Пламен Илиев изби, а топката се озова в Али. Той веднага подаде към Карлос Винисиус, който вкара втория си гол в мача - 2:0!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 63-ата минута дойде и най-красивият момент в срещата. След странично хвърляне Хари Уинкс овладя и почти от централната линия на игрището нанесе удар, който се оказа неспасяем за Пламен Илиев - 3:0!

Секунди по-късно Деле Али пропусна ново чисто голово положение. В 73' Винисиус асистира за Лукас Моура, който също успя да запише името си сред голмайсторите - 4:0! След това Моуриньо включи няколко младежи в игра, които успяха да създадат главоболия на неориентираната отбрана на "орлите".

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

В сблъсъка между двата тима преди 3 седмици разградчани загубиха с 1:3 у дома. Това бе и 3-то поражение от 3 двубоя в групата за българския тим, който определено разочарова през тази кампания в Европа и не оправдава високите очаквания към себе си, както и поставените високи цели.

Евентуална победа на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" обаче не само, че ще съхрани шансовете им за класиране напред, но и ще им даде допълнителна увереност, че са взели скалпа на гранд от подобен ранг. А при загуба - Лудогорец почти със сигурност се разделя с дори теоретични шансове за 1/16-финалите.

Ситуацията към момента в групата е следната - всички 3 отбора на челните места са с по 6 точки, а головата разлика прави подреждането следното - Тотнъм, Антверп, Ласк. Последен е българският шампион с 0 точки и голова разлика 5:9.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Тотнъм: Харт, Дохърти, Санчес, Уинкс, Танганга, Дейвис, Али, Ндомбеле, Моура, Бейл, Винисиус

Лудогорец: Илиев, Недялков, Григоре, Моци, Вердон, Икоко, Баджи, Анисе, Янков, Десподов, Кешерю

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички