"Когато се открие шанс пред теб - трябва да го грабнеш": Коментарът на Микел Артета след 'правилната стъпка' на Арсенал


"Когато се открие шанс пред теб - трябва да го грабнеш": Коментарът на Микел Артета след 'правилната стъпка' на Арсенал
Снимка: Getty Images

906 0

Старши треньорът на Арсенал - Микел Артета, призна, че футболистите му са изпитали трудности срещу ПСВ Айндховен, но в крайна сметка са успели да направят още една стъпка в правилната посока в турнира Лига Европа.

Вчера (20 октомври) "топчиите" победиха с минималното 1:0 в Лондон в отложена среща от 2-ия кръг на груповата фаза и се откъснаха на 5 точки на върха в Група "А" пред нидерландския гранд. Англичаните са се прицелили в първото място, което ще им позволи да избегнат 1/16-финалите в надпреварата и да се класират директно за осминафиналите.

"Създадохме добри ситуации и като цяло доминирахме на терена срещу един много добър отбор. Липсваше ни точност при последния пас и шут, но сме много щастливи, че успяхме да спечелим мача. В Европа трябва да контролираш противника", каза Артета пред "BT Sport" след осмата поредна победа на Арсенал във всички турнири.

"Когато се открие шанс пред теб - трябва да го грабнеш. Разликата между това да завършиш първи и втори в груповата фаза е огромна и ние искаме да си свършим добре работата. Днес направихме още една стъпка в правилната посока", добави още той. 

*Следващият мач за Арсенал е в неделя (23 октомври, 16:00 ч.) - гостуване на Саутхемптън в 13-ия кръг на английската Висша лига. "Артилеристите" са лидери във временното класиране с актив от 27 точки и имат аванс от 4 пункта пред втория Манчестър Сити. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички