Крах на фона на подвиг: Специалната ситуация на Рома - Лига Европа е за повече от престиж


Крах на фона на подвиг: Специалната ситуация на Рома - Лига Европа е за повече от престиж
Снимка: GettyImages

1948 0

Един от най-успешните треньори през този век несъмнено е Жозе Моуриньо. Португалецът е демонстрирал уменията си с отбори, които са съвсем различни по стил и класа. И въпреки това е пожънал успехи навсякъде, където е бил.

60-годишният специалист вече две години е треньор на Рома. Той грабна трофея от първото издание на новосформирания турнир на УЕФА Лигата на конференциите. А след третия по сила европейски клубен турнир - следва втория (след като е печелил и Шампионска лига).

Сезонът за Рома - крах насред подвига или подвиг насред краха?

Специалния класира своя Рома на финала в Лига Европа, въпреки че "вълците" са далеч от най-добрата си форма. Големият мач е на 31-ви май от 22:00 часа българско време. Съперник на Моу и компания обаче ще е "кралят на състезанието" - Севиля.

На фона на подвига в Европа обаче в Серия А нещата никак не вървят по план за Рома. Отборът неотдавна бе в добра позиция за попадане в топ 4 в крайното подреждане, но формата на тима рязко се влоши. Към момента в пет поредни мача "вълците" са без шампионатна победа (2 загуби и 3 равенства).

Рома изостава със 7 точки от 4-тия Интер, като е с мач по-малко. Преди Жозе Моуриньо и компания обаче са още Аталанта (61 пункта) и Милан (64 пункта). Обнадеждаващо за финалиста в Лига Европа все пак е, че в следващия кръг Интер се изправя срещу Лацио, а Ювентус - срещу Милан (четири отбора, замесени в борбата за топ 4).

Далеч по-реално изглежда Рома да не съумее да се класира за Шампионска лига за следващия сезон през Серия А. А точно това е голямата цел на собственици, фенове, играчи и щаб. Както е известно пък, от няколко години насам победителят в Лига Европа получава директен билет за груповата фаза на Шампионска лига.

До края на сезона има още точно четири мача през Жозе Моуриньо и Рома. Още днес (22.05) от 19:30 часа българско време "вълците" се изправят срещу Салернитана. Пет дни след това идва гостуване на Фиорентина (27.05), а почивката за тима няма да е никак голяма преди финала в Европа срещу Севиля - 4 дни (31.05). След още толкова приключва и кампания с домакински мач срещу Специя (04.06). Крах на фона на подвиг. Или подвиг на фона на краха. Специалния отговор скоро ще бъде ясен.

Преди финала капитанът на Севиля е респектиран от Рома - вярва, че ще е по-трудно, отколкото бе с Ювентус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички