Европейски клубни турнири? Не! Феновете на Ливърпул ще тръпнат за "свраки" и "чайки"


Европейски клубни турнири? Не! Феновете на Ливърпул ще тръпнат за "свраки" и "чайки"
Снимка: Getty Images

2757 0

След като вече са ясни финалистите за Шампионска лига, тази вечер футболният фен ще насочи поглед към Лига Европа и Лигата на конференциите. Предстоят полуфиналните битки-реванши от двата турнира, но по същото време ще се състои и сблъсък от английската Висша лига.

Нюкасъл е на ръба, Ливърпул наблюдава с надежда

Той ще привлече най-запалените фенове на шампионата, но и тези, които стискат палци за Ливърпул. Мачът е ключов за мърсисайдци и при добър развой те могат да получат солидно "рамо" в борбата за топ 4.

Нюкасъл, който е в серия от два поредни мача без победа, се изправя срещу коравия Брайтън, който също има амбиции за европейските клубни турнири. Нов неуспех за "свраките" би довело до изключително напрегната ситуация за тях в последните два кръга.

Към момента Нюкасъл е 3-ти и има 66 точки (колкото и четвъртият Манчестър Юнайтед - при равен брой изиграни срещи). Мърсисайдци пък са 5-и с 65 пункта, но двубой повече. След тях е и Брайтън, като "чайките" са с два мача пасив от мърсисайдци и 58 пункта.

Последните два кръга за Нюкасъл до края също няма да предложат особено лесни мачове - първо срещу Лестър, който се бори със зъби и нокти за оцеляване, а след това и завършек на сезона срещу Челси. Така потенциален неуспех срещу Брайтън ще вдъхнови Ливърпул и ще постави Нюкасъл на ръба.

И докато предстоят решаващите битки в първенството, Висшата лига представи 7 номинации за футболист на сезона - с ясно изявен фаворит.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички