Изумителен страж почти отказа звездния Юнайтед, "дяволите" се измъкнаха в края на мача


Изумителен страж почти отказа звездния Юнайтед, "дяволите" се измъкнаха в края на мача
Снимка: GettyImages

4391 0

Манчестър Юнайтед  успя да се справи изключително трудно срещу наглед преодолимото предизвикателство Омония Никозия. "Червените дяволи" победиха с минималното 1:0 като домакини "детелините" в мач от 4-ия кръг на груповата фаза на Лига Европа.

Безспорен номер 1 на двубоя беше 23-годишният страж на гостите Франсис Узохо, който тотално неутрализира суперзвездите на гранда от Острова. Вратарят спаси двуцифрен брой попадения, оставяйки без отговор Кристиано Роналдо и компания. Едва в последните секунди на добавеното време Скот Мактоминей спаси своя отбор от нов срам.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Манчестър Юнайтед стартира мача на високи обороти. Още във втората минута Маркъс Рашфорд отправи страхотен изстрел към вратата на Омония, но младият Узохо отрази по безупречен начин.

Омония постепенно намери своята игра, за да извади домакините далеч от своето наказателно поле. Процентът притежание на топката към 15-ата минута на двубоя обаче остана притеснителен за "детелините" - 76% на 24% в полза на "червените дяволи".

Втора страхотна намеса на Узохо и отново срещу Рашфорд. Бързоногият нападател беше изведен в противниковото наказателно поле. Той пробва да стреля от движение, но опитът му беше блокиран от нигериеца. (21')

Сблъсъкът между Рашфорд и стража на гостите продължи и в 27-ата минута на срещата. Крилото отправи нов мощен удар към 23-годишния вратар, който плонжира, за да опази за пореден път своята врата.

В 32-ата минута силен шут на Каземиро беше отразен от стража на Омония, след което коженото кълбо се отби в напречната греда.

Нов сериозен пропуск за "червените дяволи", този път от Фред. Бразилският полузащитник получи прекрасно центриране от сънародника си Антъни, който го остави зад противниковата отбрана. Халфът обаче не съумя да насочи правилно топката с глава и тя излезе в аут. (38')

Като по чудо Омония можеше да поведе в резултата. В 42-ата минута бърза контраатака на "детелините" свари неподготвени защитниците на Юнайтед. Бруно спринтира по левия фланг, напредвайки към пеналтерията на опонента. Той обаче профука головата възможност, решавайки да стреля, вместо да подаде на останалия на празна врата Какулис.

Това беше първият шанс за гол  на отбора от Никозия срещу цели 14 на "червените дяволи". И двата отбора обаче се оттеглиха при нулево равенство на почивката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Втората част от двубоя започна, както свърши първата - с брилянтно представяне на Франсис Узохо. Още в първите секунди след подновяването на играта, Антъни напредна и стреля. Ударът му беше отразен, но топката стигна до непокрития на втора греда Рашфорд. От непосредствена близост той вече се виждаше като голмайстор, но пак беше неутрализиран от стража.

Нови два опасни шутове и нови две спасявания на Узохо. Фред стреля опасно отляво, но нигериецът отрази. Роналдо се опита да направи добавка на сантиметри от "блестящия" състезател на гостите, който обаче блокира и този опит да бъде преодолян. (47')

Ужасно влизане в краката на Каземиро от Морето Касама като по чудо не контузи бившия полузащитник на Реал Мадрид. Главният съдия отказа да преразгледа ситуацията чрез ВАР и състезателят на Омония се размина само с жълт картон. (68')

77% срещу 23% владение на топката, 31 на 2 удари, 1 на 11 спасявания. По този начин изглеждаше статистиката в полза на "червените дяволи" 5 минути преди края на двубоя. 

ГОЛ! В последните секунди от добавеното време на срещата Скот Мактоминей спаси Манчестър от нов срам. Влезлият като резерва полузащитник се възползва от създалата се суматоха в наказателното поле на Омония и стреля. С доза късмет топката се оплете в мрежата, донасяйки трите точки на домакините.

Победата остави Юнайтед на втора позиция с 9 точки (на 3 зад първия Реал Сосиедат), докато кипърският тим остана на последно място с 0 точки.

Стартови състави:

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Маласия, Мартинес, Линдельоф, Далот, Фред, Каземиро Бруно Фернандеш, Рашфорд, Антони, Роналдо

Омония: Узохо, Кицос, Юсте, Милетич, Ланг, Матюс, Касама, Панайоту, Хараламбус, Бруно, Какулис

Преди мача:

"Червените дяволи" влизат в срещата от втора позиция във временното класиране, но възпитаниците на Тен Хаг са решени да се преборят за върха в оставащите срещи. Те са в серия от две победи във всички турнири, докато букмейкърите са категорични, че тя ще се увеличи. 

Притеснителното за домакините, че половин дозина играчи са в "лазарета", сред които са Магуайър, Марсиал и Уан-Бисака. Всички те се очаква да останат извън сметките на нидерландския специалист за тази вечер. 

Липсващите при гостите са двама - Бачиру и Кусулус, а тимът е в серия от две загуби, след като кипърският отбор загуби и шампионатната си визита през уикенда - 0:1, от АЕЛ Лимасол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички