Арсенал се издъни и срещу Айнтрахт, „топчиите“ без победа един месец


Арсенал се издъни и срещу Айнтрахт, „топчиите“ без победа един месец
Снимка: Gulliver/GettyImages

1939 0

Отборът на Арсенал записа пореден слаб мач и загуби като домакин от тима на Айнтрахт Франкфурт. „Артилеристите“ водеха с 1:0 след първото полувреме с гол на Пиер-Емерик Обамеянг, но допуснаха пълен обрат през втората част след два гола на Дайчи Камада. След загубата часовете на Унай Емери начело на Арсенал изглеждат преброени.

Треньорът Унай Емери бе направил доста промени в стартовия съста на „топчиите“, като единствено Давид Луис, Сократис, Калъм Чеймбърс и Пиер-Емерик Обамеянг от традиционните титуляри на Арсенал бяха на терена. В стартовия състав след около месец отсъствие се завърна бившият капитан Гранит Джака. Първите минути на срещата бяха доста лежерни, като Арсенал на два пъти опита да застраши вратата на немския тим след удари на Габриел Мартинели и Букайо Сака. В 31-вата минута Емери трябваше да извърши принудителна смяна, след като Давид Луис трябваше да напусне терена и на негово място се появи Матео Гендузи. След като не се виждаше как ще падне гол до края на първата част, може би изненадващо се стигна до такъв в края на първото полувреме. В 45-тата Габриел Мартинели пусна пас към Пиер-Емерик Обамеянг и габонецът не сбърка и направи резултата 1:0.

В началото на втората част Арсенал имаха отличен шанс да покачат резултата на 2:0, но Джо Уилок пропусна сам срещу вратаря. В 54-тата минута обаче Айнтрахт стигна до равенството. С първия си точен удар към вратата на Емилиано Мартинес гостите отбелязаха гол чрез Дайчи Камада. Шокът за „топчиите“ бе пълен в 63-тата минута на двубоя. Отново японецът Дайчи Камада се оказа герой за немците, след като се възползва от разбъркване в наказателното поле на Арсенал и с плътен удар прати топката за втори път в мрежата на домакините. Мениджърът на „артилеристите“ Унай Емери вкара в игра Лукас Торейра и Месут Йозил в търсене на изравняването. Вместо това Айнтрахт имаха шанс да вкарат и трети гол, но до такъв не се стигна.

Въпреки загубата Арсенал остава на първото място в група F на Лига Европа с актив от 10 точки. „Артилеристите“ почти сигурно ще играят в елиминационната фаза, след като в последния кръг гостуват на Стандарт Лиеж и дори при загуба с по-малко от 5 гола разлика се класират напред. Айнтрахт събират 9 точки и са на втората позиция в групата.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички