Златан Ибрахимович с надъхваща реч за футболистите на Милан преди мача с Верона


Златан Ибрахимович с надъхваща реч за футболистите на Милан преди мача с Верона
Снимка: Getty Images

2706 0

Милан постигна ключова победа с 3:1 над Верона като гост в битката за титлата в Серия А. Преди този мач „росонерите“ изоставаха на точка от градския си съперник Интер и бяха задължени да спечелят мача на „Бентегоди“. В края на първото полувреме двата отбора си размениха по един гол, след като Давиде Фараони откри резултата в 38-мата минута, а в последната минута от продължението за първото полувреме Сандро Тонали изравни резултата след асистенция на Рафаел Леао.

Милан направи пълен обрат с нов гол на Тонали в 49-тата минута, а Алесандро Флоренци оформи крайното 1:3 с мощен удар в 86-тата минута. Милан показа характер и направи шампионски обрат, а една от основните заслуги има и Златан Ибрахимович, който е успял да надъха своите съотборници по невероятен начин и да ги накара да повярват в себе си.

„Феновете помнят само тези играчи и състави на Милан, които са спечелили титли или Шампионска лига. Имаме само 3 мача, за да ни запомнят като шампиони“, е казал Ибра преди мача. Шведът успя да запише участие в срещата, като замени Рафаел Леао няколко минути преди края и така да бъде още по-близо при подкрепата и мотивацията на отбора си.

„Ибра каза нещо красиво. И е прав - в Милан си спомнят само играчите, спечелили Скудетото и Шампионската лига. Ако искаме те да ни запомнят, имаме вече само два мача до края, така че ще трябва да дадем всичко от себе си " , каза на треньорът на Милан Стефано Пиоли. „Ибрахимович ни даде основата, тази, от която се нуждаехме, за да спечелим трите точки, които бяха най-важното нещо. Беше по-важно да победим, отколкото да играем красиво и добре, но тази вечер и двете неща се случиха във Верона.

„Сигурен съм, че Ибра се радва за нас, но и за себе си. Просто Златан, решаващ за победите на Милан дори без да е отбелязал гол“, сподели геороят Сандро Тонали относно Златан Ибрахимович.

Вижте още: Милан в спор с Арсенал за звезда на Манчестър сити

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички