Милан и Арсенал в спор за Рахийм Стърлинг


Милан и Арсенал в спор за Рахийм Стърлинг
Снимка: Getty Images/Guliver

2720 0

Италианският Милан ще влезе в спор с Арсенал за подписа на звездата на Манчестър Сити Рахийм Стърлинг през идното лято. 27-годишният англичанин не е титуляр през сезона за Хосеп Гуардиола, след като бе изместен от стартовата единайсеторка, което породи много спекулации около бъдещето на футболиста с ямайски корени.

Стърлинг е с договор до 2023-а с Ман Сити, което пък поставя отбора в сложна позиция да изисква големи пари за него, но пък „гражданите“ все пак са склонни на по-малки средства, за да не допуснат да го загубят без пари през лятото на следващата година.

Имаше твърдения, че Барселона може да се намеси и да привлече нападателя под наем през зимата, но финансовите проблеми при каталунците възпряха този трансфер. Стърлинг е добре познат на мениджъра на Арсенал Микел Артета, който бе дългогодишен асистент на Гуардиола на „Етихад“ и именно заради това испанецът иска да го вземе на „Емирейтс“.

Италианските медии твърдят, че Пеп Гуардиола иска да обнови напълно своята офанзивна линия, като актуалният шампион във Висшата лига е на прага да официализира трансфера на Ерлинг Холанд от Борусия Дортмунд. При Арсела пък Еди Нкетия и Александър Лаказет навярно ще напуснат клуба, което кара клуба да търси подсилване в предни позиции и именно в Стърлинг се вижда прекрасна възможност.

 А какво смята Гуардиола за провала в ШЛ, разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички