Интер направи впечатляващ обрат срещу Емполи и продължава битката за титлата


Интер направи впечатляващ обрат срещу Емполи и продължава битката за титлата
Снимка: Getty Images

1926 0

Шампионът на Италия Интер победи Емполи с 4:2 чрез пълен обрат на „Джузепе Меаца“ и по този начин „нерадзурите“ продължават жестоката битка за титлата в Серия А със своя градски съперник Милан. Звездата на Интер Лаутаро Мартинес донесе собственоръчно победата на своя отбор с два много важни гола. След тази победа Интер вече е лидер в първенството с една точка аванс пред Милан, който е с мач по-малко преди мача на „росонерите“ с Верона в неделя вечер (08.05).

Срещата започна кошмарно за „Змията“, след като още в 5-тата минута Андреа Пинамонти откри резултата в полза на гостите от Тоскана. Гол на Симон Зурковски бе отменен след намеса на ВАР 6 минути по-късно.

Кристиян Аслани удвои преднината на гостите в 28-мата минута, което направи доста труден мача за домакините.

В рамките на последните 5 минути от първото полувреме обаче Интер оползотвори силния си натиск с бързо изравняване на резултата след автогол на Симоне Романьоли в 40-тата минута и попадение на Лаутаро Мартинес в 45-тата.

Интер пренесе силната си игра и през втората част и заслужено направи пълен обрат. Нов гол на аржентинския нападател Лаутаро Мартинес донесе така важната победа за „нерадзурите“.

Крайният резултат в двубоя оформи Алексис Санчес след асистенция на влезлия като резерва Един Джеко.

Шампионите на Италия записаха много ценна победа, която макар и временно ги изстреля на първо място в класирането на Серия А преди мача на Милан с Верона. За „Змията“ предстоят гостуване на борещия се за оцеляване Каляри и домакински мач срещу Сампдория, който също се бори за своето оставане в елита.

Емполи е 14-ти във временното класиране с 37 точки. Отборът от Тоскана прави силен за своите стандарти сезон и е сигурен за своето място в Серия А и през следващата кампания. За Емполи предстоят домакинство на Салернитана и гостуване на Аталанта.

 Вижте още: Бивш нападател иска да се завърне в Интер

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички