Заради мерки за сигурност: Смениха дата на шампионския мач на Наполи срещу Салернитана


Заради мерки за сигурност: Смениха дата на шампионския мач на Наполи срещу Салернитана
Снимка: Getty Images

1643 0

Италианската футболна лига обяви, че двубоят между Наполи и Салернитана е преместен от събота за неделя от 16 часа. Причината е мерки за сигурност. Именно този двубой може да гарантира матетатически титлата на „партенопеите“.

При успех на Наполи срещу тима от Салерно и равен или загуба на Лацио при гостуването на Интер, тимът от Неапол ще стане официално шампион на Италия, шест кръга преди края на Серия А. В момента „римските орли“ са втори и изостават със 17 точки.

Според първоначалната програма тимът на Лучано Спалети трябваше да играе срещу Салернитана в събота от 16 часа, почти часа преди Лацио, чийто мач в Милано е в неделя от 13:30 часа.

Въпросната разлика във времето бе обявена за проблемна за обществения ред в Неапол, където градът се готви с нетърпение за първата си титла от 33 години насам. По този начин след серия от дискусии властите решиха в четвъртък, че ще преместят мача в неделя, като оставиха на Лигата възможността да насрочи час.

Това отлагане на мача направи промени и в следващия кръг на Серия А, който ще се изиграе през седмицата. Наполи трябваше да играе във вторник вечер в Удине в първи мач от 33-ия кръг, но в крайна сметка ще играе в четвъртък.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Феновете на Наполи погребаха останалите отбори от Серия А... Буквално (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички