Как Наполи може да спечели титлата в Серия А още идния уикенд?


Как Наполи може да спечели титлата в Серия А още идния уикенд?
Снимка: Getty Images

2527 0

Наполи си осигури драматична победа с 0:1 срещу Ювентус в неделя, така че те математически могат да бъдат короновани за шампиони на Италия още следващия уикенд.

Какво трябва да се случи в Серия А идния уикенд, за да грабне Наполи титлата още тогава?

"Партенопеите" се отдалечиха на 17 точки от втория Лацио благодарение на победата с 1:0 в Торино, вдъхновена от късен гол на Джакомо Распадори. Това означава, че ако Наполи успее да победи Салернитана и Лацио не успеят да спечелят точки срещу Интер, то отборът на Лучано Спалети официално ще стане шампион идния уикенд.

До края на сезона остават седем мача в Серия А, така че потенциално все още има 21 точки. Наполи вече може да бъде коронован като шампион на Италия следващата седмица, ако победи Салернитана в на стадион " Диего Марадона" в събота и Лацио направи равенство или загуби от Интер на "Сан Сиро" в неделя.

Феновете на Наполи чакат да спечелят третата си титла в Серия А от 1990 г., когато спечелиха второто си Скуде по време на ерата на Диего Армандо Марадона. Те спечелиха 78 точки в 31 мача този сезон с 25 победи, три равенства и три поражения.

Емоционалният Лучано Спалети

Наставникът на Наполи Лучано Спалети бе изключително емоционален след победата срещу Ювентус. Той за първи път говори открито за спечелването на титлата в Серия А.  "По този начин се отплаща за всички жертви, които сте направили през годините. Когато печелите важни мачове като този срещу опоненти от това ниво и сте толкова близо до края на сезона, това са последните пирони за окончателния триумф. Така че естествено играчите празнуваха, особено след като вкарахме в края, което го направи още по-вълнуващо“, каза Спалети след двубоя и разказа за своя път до върха, и колко му е коствало всичко през годините.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички