"Не съм пътувал в първа класа, бях на автостоп" - емоционалните думи на Спалети за пътя до върха


"Не съм пътувал в първа класа, бях на автостоп" - емоционалните думи на Спалети за пътя до върха
Снимка: GettyImages

2516 0

Лучано Спалети най-накрая призна, че Наполи е на прага да празнува титла в Серия А след победата над Ювентус в последните минути.  Партенопеите вече са само на пет точки от Скудетото, така че ако спечелят срещу Салернитана и Лацио не успеят да победят Интер, те математически могат да спечелят титлата следващия уикенд.

Емоционалните думи на Спалети за титлата и успеха на Наполи

"По този начин се отплаща за всички жертви, които сте направили през годините. Когато печелите важни мачове като този срещу опоненти от това ниво и сте толкова близо до края на сезона, това са последните пирони за окончателния триумф. Така че естествено играчите празнуваха, особено след като вкарахме в края, което го направи още по-вълнуващо“, каза Спалети пред DAZN.

"Въпреки това, нека изчакаме, преди да гръмнем шампанското, защото още не е подсигурено. Поздравих отбора, защото играха добре и не беше лесно само дни след отпадането от Шампионска лига. Не мисля, че можехме да направим повече днес. Наполи отпадна от четвъртфиналите на Шампионската лига от Милан в средата на седмицата с общ резултат 2:1 и след равенство 1:1 на стадион "Диего Марадона".

Спалети никога не е печелил титлата в Серия А, така че намирайки се на прага на това постижение с отбор на Наполи, който не го е празнувал от дните на Диего Армандо Марадона, го определя като момент, променящ живота. "От време на време поглеждаш назад. Не съм пътувал в първа класа, гледайки през прозореца, беше на автостоп! Така че, когато се окажете в позиция да спечелите Скудето, това ви се отплаща за всички жертви, които сте правили през годините.

"Естествено, задоволително е да съм тук. Често са ми се подигравали, че нося футболни обувки на тъчлинията, но си спомням, когато отчаяно исках тези обувки и не можех да си ги позволя. Помня това добре. Това беше по-труден път може би от други, които започват от различни нива. Те спечелиха уважение и възхищение за своите кариери на играчи, за да заслужат възможността да водят топ отбор от самото начало".

Ролята на ВАР в двубоя

ВАР се оказа решаващ в мача, тъй като на Юве бяха отменени два гола – за фал на Аркадиуш Милик срещу Станислав Лоботка и Федерико Киеза, който извади топката от играта – преди Джакомо Распадори да пресрещне центрирането на Елиф Елмас на задната греда за перфектно воле.

Наполи пък имаше оплаквания от съдийството и през първото полувреме, тъй като смяташе, че Федерико Гати заслужава червен картон за удар на Квича Кварацхелия. "Изиграхме играта, която искахме, но понякога инциденти и моменти могат да променят хода на мача. Мисля, че в крайна сметка ще бъдете възнаградени, ако продължите да разчитате на собствения си стил на игра и отборът напълно заслужава да бъде на тази позиция". Дори и Христо Стоичков отправи суперлативи към италианския футбол и представянето на Наполи през този сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички