С гол в 93’: Наполи излъга Ювентус и не допусна антирекорд отпреди 50 мача (ВИДЕО)


С гол в 93’: Наполи излъга Ювентус и не допусна антирекорд отпреди 50 мача (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

6289 0

Наполи постигна изумителен успех над Ювентус като гост с 1:0 в дербито на 31-вия кръг на Серия А. Успехът дойде с попадение в 3-тата от общо 6 добавени минути на редовното време, а в герой за победители се превърна Джакомо Распадори.

По този начин късното попадение отхвърли възможността двата гранда да не си вкарат редовен гол в рамките на двубой, което не се бе случвало в цели 50 срещи между двата тима - за последно през 1997 г.

Заключителните 20 минути предложиха същинско зрелище в Торино, след като първо Осимен нацели гредата, а Ди Мария реализира, но след преглед с ВАР попадението бе отменено. Същото последва и за гол на Влахович в края, докато секунди по-късно падна и победното попадение.

По този начин "партенопейците" се приближават максимално близо до дългоочакваната титла и след броени срещи ще може да я официализират.

След невиждания наскоро дубъл на Наполи над Ювентус - възпитаниците на Спалети вече имат преднина от 17 точки пред най-близкия си преследвач - Лацио, докато "зебрите" изостават с 2 точки на "орлите". 

Първо полувреме:

Първите 30 минути от първата част не предложиха нещо прелюбопитно пред една от двете врати, но натискът през по-голяма част от срещата бе посока вратат на Мерет. 

До заключителните минути на първата част Наполи почти изравни домакините по голови положения 3:4, но "старата госпожа" стигна до 3 точни удара, докато "небесносините" не успяха да застрашат Шчесни.

В последния четвърт час от полувремето спряганите като бъдещи шампиони сериозно увеличиха оборотите и пресираха "зебрите", но това не даде резултат в голово отношение.

Второ полувреме:

До 70-тата минута "небесносините" взеха инициативата изцяло и всички ситуации бяха посока вратата на Шчесни. Те стигнаха до 8 голови положения в рамките на 25 минути, най-опасната от тях бе стрелба на Виктор Осимен, която прати топката в десния стълб.

Анхел ди Мария откри резултата в 83-тата минута, след като бе изведен по най-добрия начин, а Мерет не успя да реагира. Попадението обаче бе отменено минута по-късно, след като главният арбитър прегледа ситуацията с ВАР и отсъди нарушение.

В 91-вата минута домакините стигнаха до още едно попадение, но секунди по-рано кълното бе излязло в аут и голът бе моментално отменен. 

ГОЛ! 93 минути бяха нужни на гостите, за да реализират първото редовно попадение в срещата. То бе дело на Распадори в самия край на срещата, след като засече по най-добрия начин центриране на Елмас. 0:1!

Video edited on Kapwing

Стартови състави:

Ювентус: Шчесни, Гати, Ругани, Данило, Куадрадо, Мирети, Локатели, Рабио, Костич, Соуле, Милик

Наполи: Мерет, Ди Лоренцо, Ким, Жезус, Оливера, Ангиса, Лоботка, Ндомбеле, Лосано, Осимен, Кварацхелия

Преди мача:

През последните седмици двата тима са на различни полюси, след като партенопейците отпаднаха от европейските клубни турнири от местния съперник в лицето на Милан, докато Ювентус достигна до европейските клубни турнири.

Двата тима дори имат по еднакъв брой победи на база последни 5 двубоя - само по 1. За домакините тя дойде именно срещу Спортинг в ЕКТ, докато Наполи се наложи над Лече. 

Днешната среща за съвсем по-малко фаворизирания тим няма да участват Политано, Руи и Симеоне, докато Ихатерен и Кайо Жорже са аут за домакините. Бремер и Кийн остават под въпрос.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички