Викове, караници и темперамент - провалът на Моу като вратар (ВИДЕО)


Викове, караници и темперамент - провалът на Моу като вратар (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1145 0

Жозе Моуриньо безспорно ще остане в историята като един от най-брилянтните футболни умове, които играта е виждала. Преди няколко години обаче той замени сакото и лачените обувки с бутонки и вратарски ръкавици.

Един от най-талантливите футболни мениджъри никога не се е наслаждавал на впечатляваща кариера като футболист. Португалецът се е състезавал за няколко отбора в долните нива на страната си, но на 23-годишна възраст разбира, че няма да пробие като играч.

Оттам насетне Специалния играе рядко, но през септември 2017 година взе участие в благотворителна среща на стадиона на Куинс Парк Рейнджърс “Лофтъс Роуд“. Моуриньо замени Дейвид Джеймс под рамката в 62-ата минута и типично в негов стил му трябваха само няколко минути да влезе в пререкания със съдията, изкарвайки си жълт картон заради бавене на време.

В крайна сметка, португалецът не успя да запише чиста мрежа и допусна гол, с който резултата стана 2-2, и това доведе до изпълнение на дузпи. Там, тогавашният наставник на Манчестър Юнайтед, не успя да спаси нито една, но пък успя да вкара от 11 метра.

„Имаше чиста засада при втория им гол. Реферът обаче не можеше да направи нищо, защото по сценарий мачът е трябвало да завърши с дузпи“, разсмя Моуриньо публиката в интервю след края на срещата.

Изглежда с каквото и да се захване двукратният победител в Шампионска лига – винаги ще бъде под светлината на прожекторите. Наскоро Моуриньо отново нападна реферите, които водеха срещата на неговия Рома в Лигата на конференциите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички