Капело: В Серия А съдиите свирят твърде често, а топката се движи бавно


Капело: В Серия А съдиите свирят твърде често, а топката се движи бавно
Снимка: Getty Images

1002 0

Бившият треньор на Милан, Ювентус и други - Фабио Капело, обяви, че италианският футбол е в криза. Както е известно, националният отбор на страната не се класира за второ поред световно първенство, а в 1/4-финалите на Шампионска лига няма италиански клубове.

"Топката се движи бавно, съдиите свирят твърде често. Те твърде често спират играта. Всяко докосване е фал, така че няма интензивност. Най-големият проблем е, че най-добрите играчи в света вече не идват в Италия. Няма да научите нищо, ако не играете срещу най-добрите. Имаме нужда от стадиони и инфраструктура", коментира Капело, цитиран от "Football Italia".

Запитан дали италианският футбол няма да се върне на върха още 5-6 години, бившият селекционер на Англия и Русия заяви: "Дори осем. В Италия всеки се меси във футбола. Политици, местни асоциации и т.н. Що се отнася до младежкия сектор, то хората, отговарящи за това, трябва да отидат в Испания. Там работят над техниката, а не над тактиката", каза още той. А ето защо Златан Ибрахимович се заяде със съдията на Милан - Болоня.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички