В Италия са сигурни къде ще играе Матайс Де Лихт през новия сезон


В Италия са сигурни къде ще играе Матайс Де Лихт през новия сезон
Снимка: Getty Images/Guliver

2536 0

Защитникът на Аякс Матайс Де Лихт е считан за сигурен трансфер в редиците на италианския шампион Ювентус, поне според медиите на Апенините. Информационните издания в страната буквално заляха своята аудитория с твърдения, че младият бранител наистина ще премине в гранда от Торино.

Според Sky Italy, "бианконерите" вече са се разбрали с Аякс относно трансфера на 19-годишния футболист, с което "прередиха" Барселона и ПСЖ, които също проявяваха сериозен интерес към Де Лихт. Изданието обаче подчертава, че сега остава да се стигне до споразумение и между ръководството на Юве и агента на Де Лихт - Мино Райола.

Именно Райола може да се окаже единствената пречка пред трансфера на Де Лихт в Ювентус. Знаковият футболен агент е известен с това, че води продължителни преговори, докато не получи това, което желае. По-рано през месеца се появиха снимки и информация, че Райола е в Париж, където преговаря с ПСЖ относно трансфера на Де Лихт, но впоследствие агентът опроверга новината, определяйки я като "фалшива".

Мино Райола ще изисква заплата в размер на 10,7 млн. паунда годишно за своя клиент, посочват още от Sky Italy. Освен това се предвижда клауза за откупуването на футболиста, която ще варира след всеки сезон, но няма да пада под 134 млн. паунда. Трансферът на Де Лихт в Ювентус обаче най-вероятно няма да излезе твърде скъпо - около 62 млн. паунда.

Появилите се информации за евентуалния трансфер на Де Лихт в Ювентус предизвикаха множество коментари, а сред най-любопитните бе този на италианския специалист Фабио Капело: "Ако Юве привлече Де Лихт, тогава всичко е свършено със Серия А. Отново. И можем да преминем директно към следващия сезон." Други споделят мнението, че единствено се вдига шум, а подобни информации са чиста спекулация от страна на италианските медии - нещо, което вече бе умело сторено с Хосеп Гуардиола.

Междувременно се появиха информации, че един от верните воини в тима на Ювентус се е оказал ненужен след назначаването на Маурицио Сари за треньор на отбора (подробности четете тук).


Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички