Трансферни новини и слухове от последните 24 часа


Трансферни новини и слухове от последните 24 часа
Снимка: Getty Images/Guliver

5122 0

Лятото е периодът, в който погледът на футболния фен се измества от терена към административните дейности на клубовете и най-вече - трансферите. Вече станахме свидетели на смяна на клубната принадлежност от някои звезди като Лука Йович, Люка Ернандес, Бенжамен Павар, Френки де Йонг и Емерсон, но като че ли всички те остават в сянката на новия "галактико" в отбора на Реал - Еден Азар. Предстоят още "гръмки" трансфери и тепърва ще разберем дали белгиецът ще остане новината на лятото.

Очаква се европейските грандове да се активизират още повече през месец юли. Ето някои от най-апетните играчи, около които трансферните слухове неспирно се засилват:

Килиан Мбапе - смятан от мнозина за най-перспективния футболист. Играчът наскоро заяви, че е готов да потърси ново предизвикателство, което разбуни духовете. Евентуален трансфер обаче би бил усложнен, поради факта, че от ПСЖ нямат никакво намерение да се разделят младата суперзвезда. Кандидати не липсват, като най-сериозен такъв е Реал Мадрид. Възможна сделка би била на стойност стотици милиони евро.

Неймар - около бразилеца никога не е спокойно. Още откакто премина в ПСЖ непрестанно се спекулира с евентуално завръщане в Барселона, както и дори с преминаване при кръвния враг - Реал Мадрид. 27-годишният футболист дава противоречиви знаци относно бъдещето си във френския шампион, като евентуален трансфер изобщо не изглежда невъзможен.

Пол Погба - френският световен шампион е обект на интерес за Реал Мадрид и Ювентус, като и двата отбора имат своите доводи. Ексцентричният полузащитник неведнъж обяви пред ръководството на Манчестър Юнайтед, че желае да напусне клуба и такава развръзка изглежда неизбежна. Не е сигурна сумата, срещу която англичаните са готови да се разделят с него, но се спекулира с цифри, от порядъка на 130-140 милиона евро. 

Матайс де Лихт - 19-годишният холандец направи фурор с екипа на Аякс този сезон. Тийнейджърът е истински стожер в центъра на отбраната, като изведе с капитанската лента холандския шампион до полуфиналите на Шампионската лига. След като първоначално се смяташе, че Барселона успешно ще привлече втори играч на Аякс в лицето на Де Лихт, то сега холандецът е спряган за сигурно ново попълнение на ПСЖ. Очаква се французите да заплатят около 75 милиона евро за него.

Кристиан Ериксен - датският национал е силно желан от Реал Мадрид. Дори се появиха слухове, че официално е постъпила оферта в офиса на Тотнъм. Тя е на стойност 53 милиона евро + играча на "кралския клуб" Дани Себайос. Изглежда малко вероятно обаче лондонският тим да приеме тази сделка. Договорът на Ериксен изтича през 2020 г., като до този момент атакуващият футболист отказва да го поднови.

Ромелу Лукаку - таранът откровено желае да напусне Манчестър Юнайтед, като дори наставникът на националния отбор на Белгия - Роберто Мартинес, публично го посъветва да го направи. Проблем обаче може да се окаже високата цена, която са му поставили от английския клуб - 70 милиона евро. Интер е най-заинтересован от ситуацията около белгиеца, като в евентуалната сделка между двата клуба може да влезе и Иван Перишич, който е желан от Юнайтед.

Танги Ндомбеле и Набил Фекир - дуото от Олимпик Лион привлече погледите след силните си игри през сезона. Към Фекир имаше интерес от страна на Ливърпул още миналото лято, като сега сякаш европейският клубен шампион е подновил интереса си към френския национал. Ндомбеле пък е желан от отбора на Тотнъм, като се появиха информации, че лондончани са готови да подобрят трансферния си рекорд, за да го привлекат. От Олимпик Лион са наясно, че трудно ще задържат звездите си и заявиха, че при подходящи оферти двамата ще бъдат продадени. Прочетете повече за Ндомбеле и Тотнъм - в тази статия на SportLive.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички